Agilitas Care: de logische keuze voor budgethouders

Budgethouders kiezen bewust voor Agilitas Care voor de opmaak van de arbeidscontracten van hun zorgassistenten. Logisch, want Agilitas Care begrijpt de papiermolen die bij een PVF- of PAB-budget komt kijken. We doen er alles aan om je administratie zo flexibel, voordelig, transparant en vooral persoonlijk te houden.

Voordelen van Agilitas Care op het vlak van facturatie

 • Als budgethouder ontvang je enkel een factuur na de effectieve tewerkstelling van een assistent.
 • We werken met een totaalpakket per uur zodat er achteraf geen bijkomende facturen komen. Dit pakket omvat alle kosten van je persoonlijke assistent, met uitzondering van woon-werkverkeer en feestdagen.
  • We rekenen nooit extra kosten aan wanneer je assistent ziek of afwezig is.
  • Je persoonlijke assistent krijgt een eindejaarspremie en vakantiegeld, zonder extra factuur voor jou op het einde van het jaar.
  • Je persoonlijke assistent heeft een arbeidsongevallenverzekering, zonder bijkomende kosten voor jou.
 • Je kiest zelf voor week- of maandfacturatie.

Voordelen van Agilitas Care op het vlak van contractopmaak en verzekering

 • We maken flexibele contracten op, volledig op maat van jouw persoonlijke eisen als budgethouder.
 • Een consulent zoekt samen met jou naar eersteklas budgetoptimalisatie, zoals het inschakelen van het Dienstencheques-systeem.
 • Assistenten krijgen contracten van bepaalde duur, waardoor je geen opzegvergoeding betaalt aan het einde van de tewerkstelling.
 • Je hebt recht op een gratis omniumverzekering voor 2 voertuigen tijdens de diensturen. Vraag je consulent om de voorwaarden. 
   

De persoonlijke aanpak van Agilitas Care

 • Het allerbelangrijkste in de selectie van een Zorgassistent, is de persoonlijke klik die je hebt met hem of haar. Dus ook wanneer je zélf de ideale match hebt gevonden, kan je assistent via Agilitas Care aan de slag.
 • Niet alleen de klik met je assistent is voor ons een prioriteit. Wij verkiezen ook dat je steeds geholpen wordt door een persoonlijke Agilitas-consulent. Daarom zijn we altijd dichtbij en bereikbaar, met 62 kantoren verspreid over Vlaanderen en Brussel. 

>> Contacteer je plaatselijke consulent voor een afspraak of huisbezoek, of registreer je hier

iStock-1186914375

3 x antwoord over Agilitas Care

Wat zijn PVF en PAB?

PVF staat voor Persoonsvolgende Financiering. Het is een vraag-gestuurde manier om ondersteuning aan mensen met een handicap te organiseren en betalen. De zorgbudgetten gaan rechtstreeks naar de gebruiker zelf, niet meer naar bijvoorbeeld het dagcentrum waar hij of zij verblijft. Als persoon met een handicap kan je zelf voor ondersteuning betalen met je Persoonsvolgend Budget. Je kan kiezen tussen thuiszorg, een voorziening of een flexibele combinatie van de twee. 
PAB staat voor Persoonlijke-assistentiebudget. De Intersectorale toegangspoort van het Agentschap Jongerenwelzijn kent dit budget op jaarbasis toe aan minderjarige personen met een handicap – of aan hun wettelijke vertegenwoordigers. Ze kunnen ermee zelf hun assistentie thuis of op school organiseren en financieren. Gebruiken ze een deel van het jaarbudget niet op, kunnen ze de rest niet overdragen naar het volgende kalenderjaar. 

Krijgt mijn zorgassistent een eindejaarspremie?

Als je assistent minstens 65 dagen of 494 uren werkte tijdens de referteperiode, krijgt hij of zij een eindejaarspremie toegekend in de maand december, die volgt op het einde van het refertejaar. 

Om in december 2020 een premie te ontvangen, heeft je assistent 65 dagen gewerkt tussen 1/07/2019 en 30/06/2020.

Kan ik mijn assistent extra belonen voor zijn of haar inzet?

Door je zorgassistent via Agilitas Care te verlonen, kan je kiezen uit diverse extralegale voordelen:

 • Een bruto-premie die kan oplopen tot maximaal 1 bruto maandloon.
 • Maaltijdcheques en/of ecocheques.
 • SODEXO-cadeaubonnen van € 40 per assistent, met een mogelijke extra bon per kind van je assistent.
 • Afhankelijk van de interesses van je assistent, kan je hem of haar ook belonen met cultuurcheques tot € 100, op voorwaarde dat je ook een gratis omniumverzekering hebt tijdens de diensturen.
 • Consumptiecheques van €300, nog te bestellen tot en met 31/12/2020.

Belangrijk: Ook het extra Covid budget komt in aanmerking om deze als bruto premie te geven, indien je deze combineert met extra uren ondersteuning.