Blog

Collega in de kijker

Katleen – een veelzijdige huishoudhulp en PAB-assistente

Katleen Caluwé is een van onze huishoudhulpen die aan de slag is bij Agilitas Home, maar ook aan het werk als PAB-assistente van Agilitas Care. Ondertussen werkt ze alweer 6 jaar voor ons kantoor te Lokeren.

Waarom heb je voor een combinatie van 2 jobs gekozen?

Ik heb een hart voor de zorg, maar wou mijn klanten van Agilitas Home ook niet zomaar in de steek laten. Vandaar de keuze om de combinatie te doen.

Wat doe jij juist als PAB-assistent?

Een PAB-assistent werkt met personen met een handicap. In mijn geval is dit specifiek helpen bij het eten maken, opwarmen en eten geven. Daarnaast help ik bij de verzorging, het aan- en uitkleden en het toiletbezoek, maar daar stopt het niet bij. Ik sta ook in voor het poetsen, activiteiten begeleiden waaronder zwemmen, wandelen en boodschappen doen. Een heel ruim takenpakket waarin ik mensen ondersteun en bijsta in dagdagelijkse taken.

Wat maakt dat je deze job zo graag doet en waarom koos je voor Agilitas Home & Care?

Ik hou enorm van de dankbaarheid van mijn klanten en hun familie. De hechte vriendschap die je hierdoor kan opbouwen is zo fijn.

Agilitas is voor mij een heel goede werkgever die flexibel is en ze bij eventuele problemen onmiddellijk op zoek gaan naar een oplossing. Ook als de klik er niet onmiddellijk is met een klant, gaan ze snel op zoek naar een nieuwe klant. Ook kan je als PAB-assistente een vast contract krijgen na een positieve evaluatieperiode. Een win-win situatie voor alle partijen.