Blog

Agilitas zoekt op korte termijn 150 nieuwe werkkrachten voor Volvo-fabriek in Gent

Photographer: ERIC DEMURIE | Copyright: ALLE RECHTEN AAN DE FOTOGRAAF

Krapte op arbeidsmarkt noopt tot rekrutering in Nederland

HR-dienstverlener Agilitas gaat op zeer korte termijn op zoek naar ruim 150 nieuwe werkkrachten voor Volvo Car Gent. Voor de verdere elektrificatieplannen in de Gentse fabriek heeft Volvo vooral nood aan operatoren en storingstechniekers. Het schakelt daarvoor onder meer Agilitas in, al vele jaren een vaste partner voor het zoeken van tijdelijke werkkrachten. “We zijn in de periode van het jaar dat veel jongeren afstuderen en op zoek gaan naar een eerste job. Sommigen staan er niet bij stil dat er momenteel veel interessante openstaande vacatures zijn, zoals bij Volvo Car Gent. Maar door de arbeidskrapte in eigen land zoeken we bijkomend ook in Nederland naar geschikte mensen”, zegt Tracy Senave, District Manager bij Agilitas.

Het schooljaar loopt op zijn laatste benen. En voor veel pas afgestudeerde jongeren volgt nu de stap naar de arbeidsmarkt. En die smeekt om handen. Alleen al in Oost-Vlaanderen staan er meer dan 51.000 vacatures open. Maar door de huidige krapte op de arbeidsmarkt is de zoektocht naar geschikt personeel geen sinecure.

Zo schakelt Agilitas 10 regionale en districtsoverschrijdende kantoren in om de ruim 150 mensen voor Volvo Car Gent te zoeken. Dit in combinatie met een campagne op sociale media, het contacteren van scholen en bedrijven en een samenwerking met de VDAB. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, zorgt Agilitas ervoor dat ook Facebook-gebruikers met een persoonlijk account ingesteld in het Turks, Arabisch, Pools of een andere taal de vacatures te zien krijgen. Want ook anderstaligen zijn welkom bij Volvo Car Gent. Ook over de grens met Nederland, amper 20 kilometer van de Volvo-fabriek verwijderd, zoekt Agilitas naar gemotiveerde werkkrachten.

Photographer: ERIC DEMURIE | Copyright: ALLE RECHTEN AAN DE FOTOGRAAF

“Voor deze opdracht schakelen we enkele versnellingen hoger, gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt. We zoeken dus ook over de grens met Nederland. Hiervoor werken we samen met Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen. Maar iedereen die de handen uit de mouwen wil steken – ongeacht zijn of haar opleiding – kan bij Volvo Car Gent aan de slag. Voor veel jonge schoolverlaters is dit een unieke kans om bij een internationaal gekende autoproducent met een goede reputatie en uitstekende arbeidsvoorwaarden aan de slag te gaan”, zegt Tracy Senave van Agilitas Group.

Agilitas heeft er het volste vertrouwen in om deze opdracht tot een goed einde te brengen. Volvo Car Gent en Agilitas werken al jaren samen en losten in die tijd heel wat rekruteringsvraagstukken op. Voor een andere klant in de autosector heeft het in het verleden al in zeer korte tijd erg specifieke technische profielen kunnen aanbrengen.

“Onze ambitieuze elektrificatieplannen zorgen ervoor dat we momenteel op grote schaal kunnen aanwerven. Wie nieuw binnenkomt, krijgt een uitgebreide en gedegen opleiding, waarbij de focus gelegd wordt op het simuleren van de arbeidsomstandigheden in onze fabriek en uiteraard ook op veiligheid. Volvo Car Gent staat voor jobzekerheid, een aantrekkelijk pakket extralegale voordelen en wie als interim medewerker positief geëvalueerd wordt, kan snel aanspraak maken op een vast contract”, aldus David Muylaert, HR-directeur Volvo Car Gent.