Blog

De carrièreswitch én opleiding van Cindy en Jelle

“Ook hier werk je samen met mensen”

Vanuit een totaal andere sector een managementfunctie bekleden in een uitzendkantoor: yes, you can. Cindy en Jelle tonen het aan. De ene zei een job in de sociale sector vaarwel. De andere was shopmanager voor een modeketen. “Ik heb tijdens mijn opleiding weleens gedacht: dat is wel heel anders dan wat ik ervoor deed. Maar al bij al ging het vrij vlot.”

Cindy Van Vlerken en Jelle Heunen Office Managers Agilitas

Let’s meet Cindy Van Vlerken. Zij is officemanager in opleiding voor uitzendgroep Agilitas in Lommel, haar collega Jelle Heunen loopt voor Agilitas dan weer stage in het kantoor van Pelt. Wat drijft deze twee dynamische dames om professioneel iets helemaal anders te doen en daarvoor het opleidingstraject bij Agilitas te beginnen?Cindy: “Ik werkte ervoor al twintig jaar in de sociale sector. In mijn laatste twee jobs was ik administratief directeur in een voorziening voor mensen met een beperking en daarna eindverantwoordelijke van een kinderdagverblijf. Maar de laatste jaren had ik het gevoel dat mijn ondernemerschap onvoldoende werd gestimuleerd. Enkele sessies loopbaanbegeleiding bevestigden dat. Van non-profit ging ik naar profit. Ik was bij Agilitas erg gecharmeerd door de campagne over het buikgevoel (een test om te checken of je je job nog graag doet, n.v.d.r.), ik heb ook mijn buikgevoel gevolgd.”Jelle: “Ik was ruim vijf jaar actief in de retailsector, waar ik shopmanager was in een winkel van een kledingketen. Retail is een moeilijke en zeer harde sector. Daar deins ik op zich niet voor terug, maar ik was toe aan iets anders. Een toenmalige regiomanager suggereerde een job in de uitzendsector. Zo kwam ik naar Agilitas, nadat ik hier het hele sollicitatietraject had doorlopen.”

Zijn er veel elementen van jullie vorige job die terugkomen in deze job, al van bij de opleiding?

Cindy: “Ik had al ervaring als leidinggevende, dus die ervaring heb ik meegenomen. Uit mijn vorige job leerde ik ook om de medewerker altijd centraal te zetten in alles wat je doet. En zowel hier als in mijn vorige job zijn de missie, visie en waarden belangrijk. Je bent ook hier ambassadeur van je werkgever. Het commerciële aspect was dan weer nieuw voor mij. Al heb ik net daarvoor gekozen. En daarnaast ook: hoe zit de uitzendsector in mekaar en wat komt erbij kijken? Ook dat was -bijleren.”Jelle: “Ook in de uitzendsector komt wel wat peoplemanagement kijken. Net als in een winkel werk je in een kantoor samen met mensen: naast je collega’s zijn er uiteraard nog je klanten en de uitzendkrachten. En ook in deze sector is er concurrentie en word je gedreven door targets. Met het commerciële had ik al veel ervaring vanuit de winkel, maar de rest was vrij nieuw voor mij. Een kledingwinkel is heel visueel, hier breng je geen producten aan de man, maar diensten en mensen.”

Hoe ziet jullie opleiding er concreet uit?

Cindy: “Ik loop voor mijn onboarding stage in het kantoor in Houthalen, waar ik word ingewijd in de do’s en don’ts van de job. Daarnaast krijg ik een basisopleiding op het hoofdkantoor in Mechelen. Daar zitten de starters vaak samen. Uiteraard kregen we ook een opleiding over inhoudelijke aspecten zoals arbeidsrecht. De opleidingen gebeuren doorgaans klassikaal, maar ook on-the-job en er zijn veel een-op-eengesprekken met leidinggevenden. Daarnaast heb ik een meter bij wie ik terechtkan met vragen. Ik word goed opgevolgd, dat voelt wel fijn. Ik heb tijdens mijn opleiding weleens gedacht: dat is wel heel anders dan wat ik ervoor deed. Maar al bij al gaat de overgang vrij vlot.”Jelle: “Mijn opleiding is gelijkaardig als die van Cindy. Ik heb ook een commercieel onboardingtraject gevolgd voor officemanager. Ik werk vijf weken in het Agilitas-kantoor in Houthalen om de job te leren kennen. Ik draai er mee met een collega. In het hoofdkantoor er dan nog losse en specifieke opleidingen. En na de opleiding zijn er nog extra opleidingsdagen. Ook voor specifieke vragen kun je altijd terecht bij de learning & development-manager en bij de districtmanagers.”

Er zijn ook trainingen in de kantoren, niet alleen voor mezelf maar voor alle collega’s, zoals rond het nieuwe digitale matchingsysteem. Je leert echt elke dag bij.

En wat brengt de toekomst?

Jelle: “Ikzelf ga als officemanager aan de slag in het kantoor in Pelt. Ik denk dat ik in dit bedrijf ook meer mogelijkheden heb om te groeien en ook voldoende uitdagingen.”Cindy: “Ik word officemanager in Lommel, vlakbij waar ik woon. Ik ga klanten bezoeken in mijn streek en de juiste uitzendmedewerkers voor hen zoeken. Altijd fijn om dicht bij huis te werken.”

Tekst: William Visterin
Publicatie: Mark Magazine