Blog

7 handige tips voor een snelle schoonmaak-fix tussendoor.

Weg met vuil en rommel in een paar seconden.

Komt je Agilitas-huishoudhulp elke week langs, dan heb je zelf tussendoor weinig werk om je huis er altijd piekfijn te laten uitzien.

Toch kan ook een huis dat regelmatig gepoetst wordt er binnen de kortste keren weer slordig bijliggen. Zeker met jonge sloebers of viervoeters in huis.

Dan kun je twee dingen doen. Ofwel laat je de boel de boel, wat binnen de kortste keren een rommelige aanblik oplevert en geen al te beste indruk geeft als er toevallig iemand langskomt.

Agilitas Home Services blog - schoonmaak-fix -ruim je huis op

En je wil je deur toch niet dichthouden voor je vriendinnen of buren? Dan kies je voor nummer twee en maak je ook - tussen de dagen dat je huishoudhulp het huis grondig onder handen neemt - even tijd voor een snelle schoonmaak-fix.

We geven alvast een paar handige tips mee om dat snel en efficiƫnt te doen.

Ruim op

Geef alles een vaste plaats in huis en laat geen spullen rondslingeren. Voorzie een plek bij de deur voor sleutels, wisselgeld, gsm-lader en andere spullen die je bij thuiskomst anders ergens neer dropt.
Heb je sloddervossen in huis die maar al te graag op elke tafel of kast iets neerleggen? Voorzie dan een vaste rommelbak en geef iemand de taak die meermaals per week op te ruimen.

Schoenen in het rek

Agilitas Home Services - blog - schoenenrek

Schoenen bij de deur geven geen al te beste indruk en zijn letterlijk struikelblokken. Schoenen elders in huis laten een spoor van vuil achter. Een opberger op de plek waar je gewoonlijk binnenkomt brengt de oplossing. Komen de huisgenoten wel eens vaker met moddervoeten of gewoon vuile schoenen thuis, dan is een plastic onderlegger handig. Je koopt die voor weinig geld bij een meubelgigant of doe-het-zelf-zaken. Die spoel je af en toe gewoon schoon, en klaar is kees daarmee.

Ga voor een draadloze stofzuiger

Je hebt ze vast en zeker al opgemerkt bij de electro-zaak. Handige stofzuigers die er een beetje uitzien als een stevig uit de kluiten gewassen kruimeldief met een steel. Hang de oplaadbare vriend makkelijk bereikbaar in je berging. Dan wordt een snelle stofzuigbeurt tussendoor iets van niets. En misschien vinden zelfs de kinderen het dan wel leuk om de schoonmaak-fix even zelf te doen.

Haal een swiffer in huis

Agilitas Home Services - blog - swiffer

Stof kun je niet vermijden. Hoe meer beweging in huis des te meer stof neerslaat. Op donker meubilair of de glanzende zwarte piano zie je dat meteen liggen. Haal een swiffer in huis. Met zo een handige kleine combinatie van een plumeau en een pluizendoek neemt eens extra afstoffen nauwelijks tijd. Gegarandeerd minder kans op last door allergische reacties en niezen.

Fris je toilet op

Voorzie naast de doos met vochtig toiletpapier ook een zakje met schoonmaakdoekjes voor badkamer en toilet. Af en toe eens wrijven over de rand van de pot en het stukje achter de bril zorgt voor een goede hygiƫne in het kleinste kamertje. Vergeet de deurklink en de knop niet. Maar uiteraard doe je die eerst en dan pas de troon.

Altijd een schone douche

Agilitas Home Services - blog - wisser badkamerwand

Gelukkig maakt je poetshulp de douche en het bad grondig schoon om komaf te maken met zeepresten en kalkaanslag. Tussen die grondige poetsbeurten in hou je tegels, kranen en douchewanden een pak netter door na het douchen even na te spoelen. Of gebruik een handdoek die toch de wasmand in moet. Een badkamerwisser is hierbij een nuttig accessoire.

Tip: de wasmand zet je best niet in de badkamer. Door de vochtigheid en damp van bad of douche wordt de was klam, waardoor het een extra aantrekkelijke plek wordt voor zilvervisjes en schimmels. Het washok of de berging is een betere plek.

Onmisbare plakroller

Huisdieren zijn zo lief, maar de haren die overal rondhangen geven al gauw een vieze indruk. Vaak helpt zelfs stofzuigen niet echt omdat ze vast klitten in het textiel van de bank, het tapijt of de gordijnen. Een plakroller doet in dat geval wonderen. Heb je die niet in huis, dan biedt een goedkope rol verpakkingstape ook soelaas om haren te verwijderen.

Download ons schoonmaakschema

Met deze handige schoonmaak-fix' hou je je huis zonder veel moeite elke dag netjes. De grotere taken laat je dan aan je huishoudhulp over. Maak gebruik van ons schoonmaakschema om het werk goed in te plannen en te laten weten welk onderhoud je graag gerealiseerd wilt zien.

Want een proper huis dat is extra gezelligheid om te cocoonen.

Agilitas Home Services gunt je dat graag.