Blog

Een netter huis door mínder te poetsen?

Het huis van anderen lijkt steeds kraaknet te zijn, behalve bij jou? Jij poetst nochtans zorgvuldig elk hoekje van iedere kamer maar op het einde van de dag is alles wéér vuil. Het kan veel eenvoudiger… Deze mensen zijn immers niet voortdurend aan het poetsen en boenen, maar houden er vier ‘schoonmaakgeheimen’ op na. Wij doen ze hieronder uit de doeken!

Smiling parents carrying children at home. Loving family of four spending leisure time together. They are wearing casuals.
Het huis van anderen lijkt steeds kraaknet te zijn, behalve bij jou? Zij zijn nochtans niet voortdurend aan het poetsen en boenen, maar houden er slechts vier ‘schoonmaakgeheimen’ op na. Wij doen ze hieronder uit de doeken!

1. Laat vuil en rommel zich niet opstapelen

“De afwas is voor morgen”. Klinkt herkenbaar? Niets is natuurlijk zo verleidelijk als na het koken meteen aan je ontspannen avond te beginnen. Maar hierdoor stapelt je afwas alleen maar op. En daar wordt niemand tevreden van. Leef daarom vanaf nu volgens het principe: Gebruik je iets, zet het dan meteen weer terug. Maak je iets vuil, maak het meteen weer schoon. Kleine dingen aanpakken en regelmatig schoonmaken, maakt de boel beter beheersbaar en kost minder moeite. Wacht je tot de rommel onoverzichtelijk wordt, dan ben je al vlug een halve tot hele dag kwijt. Spreid je ook graag verschillende huishoudtaken over meerdere dagen? Bekijk dan zeker ons schoonmaakschema!

2. Meer spullen = meer rommel

Hoe meer spullen je hebt, hoe meer je moet opruimen en schoonmaken. Dat is logisch: Veel spullen zorgen voor een rommelig gevoel én ze verzamelen alleen maar stof. Daarom is het een goede zaak om regelmatig overbodige spullen te doneren, te verkopen of weg te doen. Het zal je leven – en de dagelijkse schoonmaak – in elk geval makkelijker maken.

3. Fake it ‘till you make it

Hou je de belangrijkste kamers in je huis schoon, dan geeft dit de indruk van een algemeen schoon huis. Denk aan de keuken, woonkamer, toilet, badkamer en slaapkamer. Zelfs in die afzonderlijke ruimtes kun je een beetje vals spelen: een proper aanrecht en spoelbak geeft bijvoorbeeld al snel de indruk dat de héle keuken op orde is. De rest moet dan maar wachten tot de grote(re) schoonmaak.

4. Schakel een poetsvrouw in voor het detailwerk

Resultaat: Jij houdt meer vrije tijd over én bent een stuk vrolijker omdat je nu in een proper huis leeft. Ja, van die ontspannen avond waar we het eerder over hadden kan je nu zonder schuldgevoel genieten!