Blog

Jouw huishoudhulp kan zoveel meer dan poetsen alleen!

Wanneer het warme weer opnieuw zijn intrede doet en het leven zich terug verplaatst naar buiten, begint het bij veel huishoudens te kriebelen om een grondige schoonmaak te houden. De winterse gezelligheid, die ook de nodige rommel en vuiligheid met zich meebrengt, moet plaats maken voor een fris en zomerklaar huis.

Nadat deze uitgebreide poetsbeurt achter de rug is, schiet er voor de huishoudhulp meer tijd over die elders in het huis nuttig besteed kan worden. Je huishoudhulp is tenslotte zoveel meer dan een poetshulp alleen! We sommen daarom graag even voor je op waarmee je Agilitas huishoudhulp nog van dienst kan zijn:

De Agilitas huishoudhulp helpt je graag bij de lente- én zomerschoonmaak!

Koken

Het warme weer en de extra vrije tijd zorgen er wellicht voor dat je niet staat te springen om elke avond opnieuw de keuken in te duiken. Of het nu gaat over het bereiden van een volwaardige maaltijd of slechts de voorbereiding ervan, je huishoudhulp ondersteunt je graag waar nodig!

Belangrijk is dat er helder gecommuniceerd wordt over je verwachtingen, maar ook dat de huishoudhulp voorzien wordt van de juiste benodigdheden, zoals de juiste ingrediënten, het recept en de nodige tools. Wanneer je zonder inspiratie zit, kan je je ook eens laten verrassen door je huishoudhulp. Misschien heeft ze wel een specialiteit die ze erg goed kan klaarmaken!

Naaien

Het hemd met de losse knoop, de t-shirt met de gescheurde naad, ze liggen bij heel wat huishoudens te wachten tot iemand ze eindelijk eens onder handen neemt. Je kan daarom ook gerust je huishoudhulp inschakelen bij zulke kleine naai- en herstelklusjes. Grote verstelwerken zoals het inkorten van gordijnen, of het in elkaar zetten van je nieuwe zomerjurk behoren niet tot de herstelwerken die jouw huishoudhulp onder de dienstenchequeovereenkomst mag uitvoeren.

Ramen lappen

Het zonnige, zomerse weer zet vuile raampartijen soms onbedoeld extra in de kijker. Jammer genoeg doen de binnenvallende zonnestralen de ramen soms extra vuil lijken. Het lappen van de ramen is dus een essentieel onderdeel van de zomerschoonmaak! Toch vergt het enige oefening om strepen te vermijden. Laat daarom ook dit klusje over aan een professional, zoals jouw Agilitas huishoudhulp! Met de juiste benodigdheden en expertise blinken jouw ramen binnenkort als nooit tevoren.

Wassen & strijken

Heel wat huishoudens genieten in de zomerperiode van een deugddoende vakantie. Helaas staan deze reizen vaak garant voor heel wat extra was- en strijkwerk. Gelukkig is er je huishoudhulp die je ook hierin kan ondersteunen!

Voorzie daarom ook hier steeds het nodige materiaal, zoals een strijkplank en een strijkijzer, en geef ook duidelijk aan welke kledingstukken er wel en niet gestreken mogen worden. Ook kan het handig zijn om je huishoudhulp even op weg te helpen met de werking van je wasmachine en/of droger.

Voor de kleinere, huishoudelijke klusjes kun je ook steeds rekenen op je Agilitas huishoudhulp.

Boodschappen doen

Het is soms niet evident om tijdens de werkweek je kleine klusjes in orde te brengen.
Zo zijn de apotheker en het postkantoor vaak al gesloten wanneer je s’avonds thuiskomt. Boodschappen doen na een drukke werkdag vraagt dan weer veel van je kostbare tijd, die je wellicht nuttiger kunt besteden. Geef daarom gerust deze klusjes uit handen aan je Agilitas huishoudhulp!

Denk er wel aan dat het hier gaat om dagelijkse boodschappen, geen grote inkopen voor een hele week. Om de haalbaarheid van de beoogde klusjes te garanderen, mogen de winkels niet verder liggen dan 5 km van je woonplaats.

Agilitas Blog - huishoudhulp aan het winkelen

Schoonmaakschema

Door goeie afspraken te maken met jouw huishoudhulp, hou je je huis heel het jaar door netjes en schoon. Hulp nodig bij de planning? Dan kan je steeds beroep doen op ons schoonmaakschema. Wij raden aan om deze samen met je Agilitas huishoudhulp door te nemen. Zo kan je makkelijk en overzichtelijk het werk verdelen én heb je meer tijd om leuke dingen te doen. Kortom, een kleine moeite met een grote impact!

Wil je altijd een opgeruimd huis ?

Vraag je huishoudhulp hier aan:

Huishoudhulp aanvragen

.