Blog

Opleidingen en ondersteuning van huishoudhulpen door onze fieldcoaches

Opleidingen en begeleidingen helpen je om beter te worden in je job. Dat beseffen we bij Agilitas Home Services & Care maar al te goed. Daarom bieden we onze huishoudhulpen extra opleidingen en coaching aan, die onder andere gegeven worden door Fieldcoaches. Katy, een Fieldcoach, legt uit hoe zij een meerwaarde biedt aan onze huishoudhulpen.

Dat mijn werkweek er altijd anders uit ziet, vind ik boeiend. De afwisseling en de variatie binnen mijn job zorgen ervoor dat ik mijn functie als Fieldcoach vol enthousiasme blijf uitoefenen! Ik doorkruis wekelijks het westelijk deel van het land en werk vanuit verschillende kantoren in deze regio.

Katy, Fieldcoach

Wat behoort er tot mijn takenpakket:

  • coaching-gesprekken voeren met onze huishoudhulpen;
  • thuiscoaching geven bij onze klanten;
  • ondersteuning van de consulenten op kantoor;
  • raad geven bij moeilijke cases mbt sociale wetgeving en interne procedures;
  • extra opleidingen geven.

Ik krijg voldoening van de enorme variatie in mijn job en de verantwoordelijkheid om de huishoudhulpen bij te staan waar nodig. Binnen Agilitas Home Services & Care heb ik het geluk te mogen werken met fantastische collega’s, dit geldt voor zowel de huishoudhulpen, de dienstencheques consulenten, collega fieldcoachen als voor de Regiomanagers.

Het maximaal inzetten van extra en gerichte opleidingen is één van onze doelstellingen. Zo hebben we bijvoorbeeld de najaarsopleidingen, die we zien als een moment waarop we extra aandacht kunnen geven aan onze huishoudhulpen.

In de loop van het jaar verzamelen we info bij onze huishoudhulpen over issues waar zij dagdagelijks mee geconfronteerd worden. Dit gieten we in een interactieve opleiding waar ze een variatie van thema’s aangeboden krijgen over veiligheid, stressbestendigheid, work-life balans, gezondheid, ergonomie, … De opleiding bevat al deze facetten zonder dat het saai wordt. Elk jaar krijgen we complimenten over onze aanpak, de huishoudhulpen vinden de opleiding een meerwaarde zowel op professioneel als op privé-vlak.

Onze huishoudhulpen zijn onze collega’s

Vanaf het eerste moment dat je ons kantoor binnenstapt zorgen we voor een persoonlijke benadering. Hierdoor ben je geen nummer maar iemand waar zorg voor wordt gedragen. We bieden als consulent en fieldcoach een luisterend oor aan wanneer er vragen zijn, en het blijft niet bij luisteren, we ondernemen echt actie. We werken met deskundigen in onze kantoren en met individuele- en groepcoachings indien daar nood aan is. Door ons verspreid kantorennetwerk zijn wij bovendien altijd dichtbij en zeer toegankelijk.

Toekomst

Ik hoop nog verder door te groeien in mijn job. Dit wil zeggen, nog beter worden in wat ik nu doe en mezelf meer te kunnen specialiseren in het geven van coachings.

Werken met een duidelijke structuur, mijn buikgevoel en op persoonlijk vlak is wat ik graag doe. Dit wil ik overbrengen op nieuwe mensen binnen ons bedrijf, want bij Agilitas maken de mensen écht het verschil.

Groeten,

Katy