Blog

Ecologisch schoonmaken doe je zo!

Vandaag is het WorldCleanUpDay. Miljoenen mensen over de hele wereld ruimen vandaag zoveel mogelijk zwerfvuil op. Een mooi initiatief voor een schonere planeet! En voor Agilitas Home Services de ideale gelegenheid om onze klanten te informeren rond ecologische schoonmaakproducten.

Het komt niet als een verrassing, maar chemische schoonmaakproducten zijn slecht voor het milieu. Vaak heb je ook meerdere producten nodig; eentje tegen kalkaanslag, een ontvetter, nog een voor de badkamer, de keuken etc. Gelukkig zijn er een heleboel natuurlijke en milieuvriendelijke alternatieven. Denk aan Ecover, Kudzu, en BigGreenSmile. Ook in verpakkingsvrije winkels vind je naast voeding vaak huishoud- en badkamerproducten. En zelfs in je eigen keuken valt wat te ontdekken!

Wat zijn de voordelen van ecologische poetsproducten?

  • Ecologische poetsproducten maken net zo goed schoon als het chemische alternatief, of zelfs béter, aldus Test-Aankoop.
  • Het hoeft echt niet duur te zijn, met ecowasballen van om en rond de €17 doe je zo’n 200 wasbeurten!
  • Ecologische producten zijn biologisch afbreekbaar en worden vaak op ecologische wijze geproduceerd

Natuurlijke schoonmaakmiddelen uit eigen keuken

In de meeste huishoudens is wel soda, citroen, groene zeep of azijn terug te vinden. En met deze middeltjes krijg je ook een heleboel schoon!

  • Natuurazijn en schoonmaakazijn zijn zo goed als hetzelfde. Het ontvet én ontkalkt, dus het kan voor heel wat zaken gebruikt worden. Vooral in de badkamer en keuken, voor ramen, aangekoekte pannen, kranen,…
  • Soda (zuiveringszout) kan ontvetten en reinigen. Gebruik het bv. in combinatie met azijn voor het schoonmaken van je badkamer, toilet, koelkast etc. Het verwijdert bovendien nare geurtjes.
  • Als het leven je citroenen geeft… dan maak je je huis ermee schoon! Schoonmaken met citroen is een simpel en goedkoop alternatief. Vuil en andere resten komen los van een oppervlak door er met de binnenkant van een citroen over te wrijven. Het ruikt bovendien lekker fris, het wordt niet voor niets vaak als parfum toegevoegd aan chemische schoonmaakproducten.
  • Groene zeep werd vroeger voor álle schoonmaakklusjes gebruikt. Ook volgens Test-Aankoop nog steeds het beste product: milieuvriendelijk, efficiënt, onschadelijk én budgetvriendelijk. Ook te gebruiken in combinatie met citroen.

Hebben onze tips je kunnen overtuigen om chemische schoonmaakproducten in te ruilen voor de ecologische variant?