Blog

Goeie voorwaarden, maar uitgekeken op je job: wat nu?

Geniet jij van goeie voorwaarden bij je huidige werkgever, maar ben je uitgekeken op je job? Dan is het belangrijk om de oorzaak van je ongenoegen te achterhalen en die op tijd aan te pakken. Misschien steven je af op een bore-out of vind je je werk niet meer zinvol? In dit artikel ontdek je wat je kunt ondernemen als je toe bent aan verrijking op professioneel vlak.

Worried businesswoman looking at computer screen

Uitgekeken op je job? Dit kan de reden zijn

Interessante voorwaarden en een gezonde werkplaats zijn zeer belangrijk, maar dat zijn uiteraard niet de enige ingrediënten die jouw werkgeluk bepalen. Je moet ook je takenpakket mee op de weegschaal leggen. Knelt daar het schoentje en word je allesbehalve enthousiast van je werk? Dat kan verschillende oorzaken hebben.

  • Je werk is niet zinvol genoeg en je hebt het gevoel dat je job er niet echt toe doet.
  • Je bent overgekwalificeerd en hebt te weinig uitdaging, waardoor je zelfontwikkeling stilstaat.
  • Je werk is een routinegeworden en je kunt je taken intussen met het grootste gemak uitvoeren.
  • Je krijgt te weinig verantwoordelijkheid en vrijheid van je leidinggevende.

In waarde groeien bij je huidige werkgever

Als je jezelf herkent in één of meerdere van bovenstaande frustraties, dan ben je klaar om horizontaal stappen te zetten in je carrière. Want jij wil duidelijk groeien in waarde, het liefst binnen je huidige functie of organisatie. Met deze tips kun je je takenpakket verrijken. Uiteraard moet je leidinggevende hiermee akkoord gaan.

Introduceer zinvolle thema’s

Heb je nood aan zinvoller werk, dan is het tijd voor introspectie. Zoek uit wat voor jou van betekenis is en hoe je als werknemer het verschil kunt maken. Introduceer bijvoorbeeld thema’s waar jij belang aan hecht op de werkvloer. Zet jij je in je vrije tijd in voor het klimaat? IJver dan ook op het werk voor milieubewustere maatregelen. Wedden dat je snel een duidelijke impact hebt en meer erkenning krijgt?

Werk aan je professionele ontwikkeling

Kies voor zelfontplooiing als je de sleur wil doorbreken of als je op zoek bent naar meer uitdaging en verantwoordelijkheid. Door je kennis te vergroten, word je breder inzetbaar. Volg extra opleidingen en specialiseer je zo in bepaalde onderwerpen of taken. Of pak het iets origineler aan en wissel eens opdrachten uit met een collega. Daag elkaar uit om de werkwijze te optimaliseren of een vernieuwende invalshoek te vinden. Afwisseling doet wonderen én jullie helpen elkaar.

Horizontaal groeien bij een nieuwe werkgever

Als je merkt dat je binnen je huidige organisatie te weinig vrijheid krijgt om je ambities waar te maken, kun je een ingrijpende beslissing nemen en van werk veranderen. Een job vinden die je gelukkig maakt, bij een werkgever die goeie voorwaarden biedt, is een heuse uitdaging. Bereid je dus goed voor.

Benoem wat je graag doet, wat voor jou belangrijk is in je job en wat er precies moet veranderen. Update je cv en schrijf een motivatiebrief die opvalt. Bekijk zeker ook onze andere sollicitatietips.

Zet je job in beweging met Agilitas

Is het tijd voor een nieuwe job? Onze medewerkers helpen je graag bij je zoektocht. Blader door onze vacatures of contacteer ons.