Blog

Hoe krijg ik meer waardering van mijn baas?

Je kan je vast wel een moment herinneren waarop iemand zijn waardering voor je uitsprak en welk effect dit had op je energiepeil. Helaas zijn deze momenten voor veel mensen zeldzaam. Als je het gevoel hebt dat je geen erkenning krijgt van je leidinggevende of collega’s, hoef je niet bij de pakken te blijven zitten. Je kan zelf ook een aantal zaken ondernemen.

HR-experte Laetitia Verbeck van Agilitas geeft alvast vijf tips waarmee je de koe bij de horens kan vatten om meer waardering te krijgen van je collega’s en je leidinggevende.

5 tips voor meer erkenning op het werk

1. Zet zelf de eerste stap naar een cultuur waarin het geven van erkenning en waardering normaal is. Zie je iets bij je collega’s dat je in positieve zin opvalt? Benoem het en probeer specifiek te zijn. Je zal zien dat je zelf ook energie krijgt van complimenten geven.

2. Durf zelf het heft in handen nemen en maak een afspraak met je baas als je meer feedback wil. Je zou hem/haar ook kunnen voorstellen om regelmatige feedbackmomenten in te lassen.

3. Ga steeds met oplossingen naar je baas. Niemand hoort graag problemen of gaat graag om met negatieve situaties. Dat geldt zeker ook voor je baas. Probeer daarom vooraf al te onderzoeken wat mogelijke oplossingen kunnen zijn voor het probleem. Dan kan je tijdens je gesprek meteen twee opties voorleggen. Zo heeft je leidinggevende een positief gevoel en kan hij meteen een beslissing nemen. Je baas zal je hiervoor zeker waarderen.

4. Wacht met leuke teambuildingactiviteiten niet op voorstellen van je baas. Maar luister eens bij je collega’s of zij interesse hebben om samen te gaan lunchen, een wandeling te maken, na het werk iets te gaan drinken, sporten… Zo leer je je collega’s beter kennen en draag je bij tot een open bedrijfscultuur. Je collega’s zullen je initiatief zeker op prijs stellen.

5. Als je dan toch de keuze maakt om op zoek te gaan naar een nieuwe job, stel dan de juiste vragen tijdens je sollicitatiegesprek. Vind je feedbackcultuur en waardering van je baas heel belangrijk? Stel dan zeker een aantal vragen over de bedrijfscultuur hierrond. Hoe word je geëvalueerd, hoe verloopt de communicatie tussen werknemers en hun leidinggevenden, zijn er veel persoonlijke gesprekmomenten? Dat geeft al een eerste indruk. En vergeet niet te luisteren naar je buikgevoel!