Blog

Wanneer loon niet volstaat: de sleutel tot gelukkige werknemers

Een aantrekkelijk loon volstaat niet om je beste krachten aan jou te binden. Je moet ook het werkgeluk en de werkomgeving mee in de mix gooien. Maar wat als je weet dat je moeilijk kunt concurreren qua voorwaarden? Deze vier zaken zijn de sleutel tot gelukkige werknemers.

1. Motivatie en waardering

Medewerkers willen voelen dat je hen apprecieert. Ze zijn niet zomaar een middel om je meer winst op te leveren. Geef hun daarom voldoende positieve aandacht en focus op hun toegevoegde waarde. Dat zorgt voor meer motivatie en gelukkige werknemers. Onderschat dus zeker de waarde van een schouderklopje niet.

Wil je je medewerkers op lange termijn motiveren? Stel dan doelen, zowel gemeenschappelijke als individuele, en koppel er een haalbare beloning aan. Organiseer bijvoorbeeld een bedrijfsuitje als jullie een belangrijke klant hebben binnengehaald of geef een extraatje als iemand een innovatief idee aanreikt. Zo krijgen je werknemers genoeg uitdaging en stimuleer je hun creativiteit en ontplooiing.

2. Open en transparante communicatie

Een goeie werkrelatie is geen eenrichtingsverkeer. Iemand die zich betrokken voelt bij wat het bedrijf doet, zal zich meer inzetten om bij te dragen aan de successen. Laat je werknemers daarom meebeslissen en voorzie feedbackmomenten. Dan hebben we het niet alleen over de evaluatie van de werknemer. Vraag ook hun mening over wat er beter kan.

Wederzijds vertrouwen en een transparante bedrijfscultuur zorgen voor gelukkige werknemers. Praat dus met je medewerkers over waar jullie zoal mee bezig zijn, de doelen van je organisatie en wat hun rol daarin kan zijn.

Agilitas Blog : gelukkige werknemers

3. Een gezellige werksfeer

Je werknemers spenderen een groot deel van hun dag op het werk. Maak daarom van de werkvloer een plek waar ze zich thuis voelen. Kleine details doen al veel. Richt het gezellig in en zet een fruitmand in de keuken. Organiseer ook geregeld een drink, om elkaar in een lossere sfeer te leren kennen.

Een gouden tip: zet een pingpongtafel op kantoor. Ideaal om tien minuten te pauzeren en je energieniveau weer op te krikken. Eventuele frustraties verdwijnen als sneeuw voor de zon als je opgaat in een spelletje tafeltennis. Een beetje fun op kantoor kan zeker geen kwaad.

4. Focus op het welzijn

Welzijn is een belangrijke factor voor gelukkige werknemers. Wie verdrinkt in het werk, zal zich snel slecht voelen. Waak dus over de balans tussen werk en privé. Kies bijvoorbeeld voor flexibele werktijden, als dat kan. Of geef je werknemers toestemming om onder de middag naar de winkel te gaan, zodat ze dat ’s avonds na het werk niet meer moeten doen. Zo’n regeling geeft meer vrijheid en minder stress. De mogelijkheid tot thuiswerk heeft eveneens een positief effect op het welzijn van je personeelsleden.

Plan ook af en toe een moment voor ontspanning tijdens de werkuren. Ga bijvoorbeeld samen een uurtje wandelen. Dat is geen verloren tijd, want je werknemers kunnen hun hoofd leegmaken en met nieuwe energie terug aan het werk gaan.

5. Gelukkige werknemers? Ga voor een perfecte match

Gelukkige werknemers kunnen zich vinden in de waarden en visie van hun werkgever. Ben je op zoek naar versterking? Een goeie klik komt het werkgeluk alleen maar ten goede. Agilitas helpt je bij de zoektocht naar de perfecte match. Contacteer ons over je vacature.