Blog

Wat is een topjob? 5 tekenen dat jij je job doodgraag doet

We dromen allemaal van een job die ons gelukkig maakt. Je leest soms over de signalen die erop wijzen dat je klaar bent voor ander werk, maar jij herkent je daar nooit in. Want eigenlijk hou je wel van wat je doet en zit je goed waar je nu zit, toch? Ben je op zoek naar een teken dat jij je job doodgraag doet? We geven je er ineens vijf!

Business people working in the office.

1. Je krijgt energie van je werk

Jouw job voelt niet als werken, want je krijgt er net meer energie van. Je kunt je talenten uitspelen, bent betrokken en hebt voldoende uitdaging. In tegenstelling tot heel wat mensen moet jij je niet doorheen de werkdag sleuren. Meer nog, je bent net verbaasd dat het al tijd is om af te sluiten. Je hebt dan ook een job die perfect bij je past, in een sector die aansluit bij je interesses.

2. Je bent tevreden over je kansen

Voor alles verantwoording moeten afleggen bij een leidinggevende, werkt demotiverend. Maar daar heb jij geen last van. Je vindt dat je genoeg verantwoordelijkheid hebt en dat je voldoende ruimte krijgt om je werkdag zelf in te vullen. Bovendien krijg je er een passend salaris voor. Kortom: jij bent tevreden over je positie binnen het bedrijf.

3. Jij bent zeer enthousiast

Je praat honderduit en met veel enthousiasme over je job. Vrienden en familie wijzen je er weleens op dat je soms overdrijft en dat het toch echt niet mogelijk is dat je zó uitgelaten bent over je werk. Maar jij bent nu eenmaal fier op wat je doet en dat mag iedereen weten. Je deelt elke vacature van je werkgever en raadt kennissen aan om bij hetzelfde bedrijf te solliciteren.

4. Je voelt je goed bij de bedrijfscultuur

Betrokken medewerkers zijn de basis van een succesvolle onderneming. Dat weet je werkgever maar al te goed en daarom investeert hij of zij in álle werknemers. Je kunt je vinden in de visie en waarden van het bedrijf, en er heerst een gemoedelijke sfeer. Jij en je collega’s zijn serieus wanneer het nodig is, maar hebben aan spontane babbels geen gebrek. Dat is alvast cruciaal om van een topjob te kunnen spreken!

5. Je hebt het gevoel dat je iets bijdraagt

Je voelt dat je waardevol bent voor je werkgever, want jouw taken en persoonlijke ontwikkeling dragen bij aan de bredere missie. Dat laat je leidinggevende ook voldoende blijken, door geregeld de concrete resultaten van je inzet te tonen en complimenten te geven.

Zeker van je topjob? Blijf niet stilstaan

Kun je (bijna) alles afvinken van dit lijstje? Dan heb jij absoluut een topjob! Maar ook als je tevreden bent, zijn er nog altijd verbeterpunten. Misschien kun je je bij een andere werkgever nog beter ontwikkelen? Kijken staat vrij! Blader eens door ons jobaanbod of ontdek de (mogelijke) evoluties op de arbeidsmarkt.