Blog

Op zoek naar de beste werkgever? Dat doe je zo

Door vergrijzing en digitalisering komt er een zogenaamde schaarste op de arbeidsmarkt aan. Dat betekent dat je als werkzoekende met de juiste skills kan kiezen voor het beste bedrijf om jouw loopbaan uit te bouwen. Maar wat is een goede werkgever? En hoe kan je je voorbereiden op een sollicitatiegesprek?

Coworkers celebrating some good news in a factory
Op zoek naar de beste werkgever?

Wat is het beste bedrijf om voor te werken?

Natuurlijk wil je ergens terechtkomen waar de werkomstandigheden optimaal zijn, maar hoe kan je dit op voorhand weten?

Kies voor een MVO bedrijf

MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kort gezegd: is het bedrijf een aanwinst voor de maatschappij? Gebruikt het de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de VN als kapstok voor haar bedrijfsstrategie? Draagt het actief jouw persoonlijke waarden en normen uit? Is de bedrijfscultuur nog van deze tijd?

Een bedrijf dat in het huidige klimaat níet inzet op duurzaamheid en werkbaarheid, is niet bestand tegen de uitdagingen van de toekomst. Het heeft dan ook weinig zin om daar je carrière te beginnen.

Lees ook onze blog over maatschappelijk verantwoord ondernemen

Kies voor een groeiende en financieel gezonde onderneming

Het spreekt voor zich dat je wil werken voor een financieel sterke onderneming. Dat hoeft daarom geen groot bedrijf te zijn, maar wel een dat inzet op innovatieen op nieuwe, duurzame technologieën.

Let op! Ook bedrijven die zich in uitstervende sectoren bevinden, kunnen interessant zijn. Tenminste wanneer willen veranderen en trainingen en herscholingen aanbieden.

Of de cijfers van een organisatie jaarlijks in stijgende lijn gaan, check je gemakkelijk via staatsbladmonitor.be.

Kies voor een bedrijf dat goed is voor zijn werknemers

Het beste bedrijf om voor te werken, is het bedrijf dat investeert in de toekomst van haar mensen. Maar wat maakt concreet een goeie werkgever?

Eigenschappen van een goede werkgever

Een goede werkgever in de 21ste eeuw zet, zoals gezegd, in op duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Maar hij elimineert ook mogelijke onwerkbaarheidsaspecten voor geëngageerde en gezonde werknemers.

Een goede werkgever:

  • geeft uitzicht op loopbaanontwikkeling, met voldoende ontplooiingsmogelijkheden en opleidingsbudgetten.
  • vermijdt stress en burn-outs door te investeren in zijn mensen en een gezonde work/life balance voorrang te geven.
  • bevordert autonomie en leiderschap in zijn werknemers door een horizontale structuur.
  • geeft aandacht aan ergonomie, beweging en gezonde voeding.

Een sollicitatie voorbereiden

Een sollicitatie dient niet alleen om jezelf te ‘verkopen’ bij een potentiële werkgever. Het is ook een moment om af te toetsen of jullie bij elkaar passen.

Verricht voldoende opzoekingswerk op basis van de bovengenoemde punten en noteer je vragen voor de HR-verantwoordelijke. Je zal bovendien je zenuwen gemakkelijker onder controle krijgen wanneer je beseft dat de potentiële werkgever óók uit zijn pijp zal moeten komen om jou te overtuigen van de wederzijdse match.

Lees ook ons artikel over solliciteren in coronatijden

De werkgever van de toekomst

Arbeidsmarktkenner Fons Leroy gaf Agilitas naar jaarlijkse gewoonte zijn mening over de toekomst van de arbeidsmarkt. Lees zijn inzichten hier. Uit zijn onderzoek blijkt dat toekomstbestendige bedrijven inzetten op duurzaam ondernemen, zowel op maatschappelijk vlak als in hun HR-beleid.

Lees hoe je als werkgever de beste mensen aantrekt door duurzaam te ondernemen

Graag meer lezen over de toekomst van de arbeidsmarkt? Duik hier in de inzichten van Fons Leroy, specialist in de evoluties op de arbeidsmarkt.

Bekijk het webinar