Blog

Verhoging van financiële compensatie voor budgethouders naar 17%

Verhoging van financiële compensatie voor budgethouders

Recent werd de financiële compensatie opnieuw verhoogd tot 25,5% tot eind 2020. Lees de update via deze link.

Budgethouders ontvangen een financiële compensatie van 17% voor COVID-19-kosten en dit tot 30 september 2020. Hierdoor werd de financiële compensatie van 8,5% verhoogd naar 17%, bovenop het oorspronkelijke budget. Dat is de beslissing van het VAPH om mensen met een beperking te ondersteunen tijdens deze moeilijke tijd.

De COVID-compensatie dient om de extra kosten te vergoeden die je moet maken tijdens de coronacrisis. Meer informatie over de voorwaarden en hoe je de financiële compensatie kan gebruiken, vind je op deze pagina.

Je jaarbudget en de financiële compensatie kan je terugvinden op mijnvaph.be. De financiële compensatie van 17% zal binnen enkele dagen zichtbaar zijn in je dossier.

Met deze extra middelen kunt u ook terecht bij Agilitas Care voor extra ondersteuning. Agilitas Care kan je bijstaan naar het zoeken van een geschikte persoonlijk assistent. Of wens je een familielid in te schrijven als ondersteuner? Neem contact op met Agilitas Care bij jou in de buurt of raadpleeg de website. We helpen je graag verder!

Met vriendelijke groeten

Het team van Agilitas Care