Blog

Zorgboerderijen in Antwerpen!

Persoonlijke assistentie inkopen met het persoonsvolgend budget is ondertussen al bekend, maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Dagbesteding bij een zorgboerderij is er één van. Wij hebben voor jou een aantal unieke plekjes bezocht in de provincie Antwerpen en zetten deze graag in de kijker. Heb je interesse om mee te werken op een boerderij in jouw buurt? Bekijk dan zeker het uitgebreide aanbod van deze zorgboerderijen in de provincie Antwerpen.

Hoeve Megusta

Hoeve Megusta in Vlimmeren biedt een zinvolle dagbesteding​ aan mensen met een fysieke of mentale beperking. Zij voederen dagelijks mee de dieren op de boerderij, verzorgen mee de dierenaccommodatie en onderhouden mee de boomgaard, groenten- en kruidentuin.  Soms voeren zij ook kleinere onderhoudsklussen uit of gaan ze samen materialen inkopen. Dit alles gebeurt onder begeleiding en op maat van de mogelijkheden en interesses van de mensen. De accommodatie is volledig aangepast voor rolstoelgebruikers, slechtzienden en slechthorenden en beschikt over het toegankelijkheidslabel A+ van Toerisme Vlaanderen. 

Hoeve Megusta

De Rommeshoef

De Rommeshoef in Essen huisvest een Zorg-en Kampeerboerderij en biedt ruimte voor educatie en evenementen. Als zorggast kan je er terecht voor een zinvolle niet- arbeidsmatige dagbesteding. Wie houdt van kleinvee, geiten, paarden, het telen van tuinbouwproducten, prei, wortelen, koolsoorten, slasoorten, helpen in de winkel of koken: het kan allemaal onder professionele begeleiding in de Rommeshoef. De activiteiten worden zoveel mogelijk aangepast aan de deelnemers waarbij er rekening wordt gehouden met de individuele wensen en mogelijkheden. De Rommeshoef is er om bekend om maatwerk in de zorg aan te leveren. Het open karakter van de zorgboerderij draagt bij aan de sociale en maatschappelijke functie van de Rommeshoef.

De Rommeshoef
Equi-librium

Equi-librium

Bij Equi-librum in Zoersel kan je terecht voor Equitherapie waar er interactie is tussen paard, client en therapeut.  Deze therapie focust zich op mensen die een trauma verwerken. Je kan er ook terecht voor hippotherapie die zowel fysieke, psychologische, sociale en educatieve effecten heeft op patiënten met een mentale en/of fysieke handicap. Deze therapie is zowel geschikt voor jongeren en volwassenen als voor koppels en familie. Naast de therapie is er de zorghoeve die instaat voor het verzorgen en voederen van de paarden. Elke activiteit gebeurt op eigen tempo en staat onder begeleiding van gediplomeerde mensen. Op de zorgboerderij kan je ook terecht voor inclusie kampen. Liefhebbers van paarden zijn hier dus zeker aan het juiste adres.

Klein Postel

Dag en activiteitencentrum voor iedereen die wil genieten van minipaardjes en natuurlijke rust.
Je kan er terecht voor het voederen, wassen, borstelen, snoezelen, wandelen en trainen van de minipaardjes.
Een handje helpen bij het bereiden van verse soep of taartjes bakken, betrokken zijn bij een aantal dagelijkse taken. Sportieve activiteiten worden afgewisseld met rustige crea-momenten, voor ieder wat wils bij Klein Postel in Mol. Je kan er alle dagen terecht van maandag tot vrijdag (met uitzondering van woensdag)