Blog

Zorgboerderijen in Limburg

Persoonlijke assistentie inkopen met het persoonsvolgend budget is ondertussen al bekend, maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Dagbesteding bij een zorgboerderij is er één van. Wij hebben voor jou een aantal unieke plekjes bezocht in Limburg en zetten deze graag in de kijker. Heb je interesse om mee te werken op een boerderij in jouw buurt? Bekijk dan zeker het uitgebreide aanbod van deze zorgboerderijen in de provincie Limburg.

Beestig Wijs

Het Beestig Wijs Zorgaanbod gelooft in de kracht van positieve ervaringen tussen mens en hond! Daarom runnen ze samen met hun zorggasten een opvang- en uitlaatservice voor honden. Ze doen allerlei activiteiten met honden zoals: wandelen, knuffelen, spelen, hersenwerk, enzovoort.
Daarnaast verrichten zeook huishoudelijke taken en bereiden we een vegetarische lunch. Dit gebeurt in een kleinschalige, huiselijke en groene omgeving waar mens en dier zich goed voelen. Er is de keuze tussen dagbesteding met begeleiding in kleine groep of een-op-een begeleiding. Dit aanbod wordt georganiseerd in Kortenaken en Genk.

Het groeiveld

Sinds augustus 2007 kan je in Lommel terecht op de zorgboerderij Het Groeiveld van Geert. Al wie houdt van de rust en het platteland kan terecht op de boerderij. Je kan er helpen bij de verzorging van de koeien en kippen. Ook kan je er werken op het landbouwbedrijf in een vrije ongedwongen sfeer. Alles wordt afgewisseld met creatief zijn, koken of het verwerken van de pompoenen. Alles is seizoensgebonden, waardoor er heel veel variatie is.