Blog

Zorgboerderijen in Vlaams-Brabant

Persoonlijke assistentie inkopen met het persoonsvolgend budget is ondertussen al bekend, maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Dagbesteding bij een zorgboerderij is er één van. Wij hebben voor jou een aantal unieke plekjes bezocht in Vlaams-Brabant en zetten deze graag in de kijker. Heb je interesse om mee te werken op een boerderij in jouw buurt? Bekijk dan zeker het uitgebreide aanbod van deze zorgboerderijen in de provincie Vlaams-Brabant.

De Hoef

De Hoef in Messelbroek is een zorgboerderij waar de ezel centraal staat. Een bijzondere plek waar iedereen welkom is om zichzelf te vinden in verbinding met de dieren en de natuur. Een eigenzinnige aanpak zorgt voor rust, ruimte, veiligheid en vertrouwen, wat nodig is om groeikansen te creëren en te benutten. Door de bijzondere locatie en de natuurlijke omgeving is De Hoef uitgebouwd tot een unieke groeiplek, een groen eiland in de samenleving. Wie graag een dagbesteding doet in de natuur en graag de ezels wil leren kennen, kan er op dinsdag en vrijdag terecht voor dagbesteding. Dagdelen lopen van 9.30 uur tot 1200 en van 13.30 tot 15.30 uur.

Zorgboerderij Huppeldepup

Zorgboerderij Huppeldepup gelegen te Humbeek is een project ontstaan uit het idee: een kinderboerderij voor iedereen, maar ook gepast voor kinderen en volwassenen met een fysieke of mentale beperking. Onder begeleiding worden activiteiten met de dieren georganiseerd. Er zijn een 200-tal dieren aanwezig op de kinderboerderij waar de verzorging en voeding één van de taken zijn. De Mobiele Boerderij trekt er dan weer op uit met een aantal kleine dieren en bezoekt de mensen die niet tot op de boerderij kunnen komen. Bij Huppeldepup kan je ook terecht voor kleinere evenementen, verjaardagsfeestjes en kampen. Toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Er staat nog veel activiteiten op het programma : hippotherapie, crea yoga kampen, boerderijkampen, ….

't Haciendahof

Langs de Geraardsbergsestraat in Sint-Pieters-Kapelle opende de kinder- en zorgboerderij 't Haciendahof . Die richt zich op kinderen en mensen met een beperking, maar ook op volwassenen die er een aangename namiddag willen doorbrengen en bijvoorbeeld aan teambuilding willen doen. Op een kinderboerderij heerst er meestal een gezellige drukte, maar op het terrein van ’t Haciendahof hebben ze ook voor een stille plek gezorgd. Er staan heel wat activiteiten op het programma : verzorgen van de dieren, een oude caravan dient er als clubhuis, en het knutselgerief en de verkleedkoffer staan altijd klaar. Je kan er op maandag terecht voor dagbesteding.