Blog

Agilitas doorstaat Federgon-audit met glans

Mature man looking at a digital tablet that a colleague is showing at work

Fijn nieuws om het jaar mee te starten. We behaalden opnieuw een fantastische score op de externe Federgon-audit. Met een eindresultaat van 98% zijn we uiteraard meer dan tevreden en maken we graag werk van de kleine ruimte om het nóg beter te doen.

De audit focust op de naleving van de sociale wetgeving bij het tewerkstellen van uitzendkrachten. Het is één ding om een openstaande vacature in te vullen met een geschikte medewerker; achter de schermen begint er vervolgens een administratieve molen te draaien om in overeenstemming met de sociale wetgeving de verloning correct toe te passen en te documenteren.

Het is de combinatie van die twee delen die zorgt voor een langdurige, positieve samenwerking met onze uitzendkrachten en klanten. Waar het in eerste instantie gaat om een grondige intake om de verwachtingen in kaart te brengen, en vervolgens de juiste kandidaat te matchen met de vacature op basis van hard en soft skills, is het tweede luik een fijn afgesteld sociaal-juridisch raderwerk voor een correcte tewerkstelling en verloning van de uitzendkracht.

We denken daarbij aan een tijdige Dimona-aangifte, de correcte toepassing en uitbetaling van verplaatsingskosten, uurloon, maaltijdcheques, overuren, wettelijke feestdagen, maar ook allerhande premies, ploegen- en nachtpremies, pensioenpremie. Bij de audit wordt ook gecontroleerd op de overeenstemming tussen het arbeidscontract, de effectieve prestaties en de nacalculatie op de loonbon.

Eén van onze pijlers is deskundigheid – daar blijven we continu zwaar op inzetten. De eindscore van deze externe audit is dan ook een mooie beloning voor de inspanningen die ons team dagelijks levert. Daar zijn we dan ook meer dan fier op.

We kijken daarom reikhalzend uit naar de volgende audit, en hopen uiteraard onze voorbije uitmuntende scores opnieuw te herhalen en zelfs nog te verbeteren. Onze gedreven expertenteams gaan alleszins onverminderd verder op deze weg, ondersteund door ons Learning & Development Team. Continu leren en evolueren zit bij elke medewerker ingebakken. ‘Elke dag een beetje beter’ dus en daar is onze Federgon auditscore een mooi bewijs van.