Blog

Voorbereiding op een sollicitatie als chauffeur koeriersdienst

Voorbereiding sollicitatie chauffeur koeriersdienst  

Je CV en motivatiebrief waren blijkbaar een enorm succes, want je bent uitgenodigd op een sollicitatiegesprek. Dit gesprek, of interview, staat of valt met een grondige voorbereiding. Met deze voorbereiding willen wij je graag een handje helpen aan de hand van onze tips en tricks

Best weet je wel al het een en het ander over het bedrijf waarvoor je wilt solliciteren. Informatie vind je online, in de vacature zelf of je kan eens horen bij je netwerk. Op de hoogte zijn van enkele basisgegevens heeft tal van voordelen. Ten eerste ga je sneller en gerichter kunnen antwoorden op de vragen van de rekruteerder. Ten tweede ga je zelf ook gepaste vragen kunnen formuleren en verder zal het je helpen met je nervositeit en stress.  

Hoe het gesprek zal verlopen is moeilijk op voorhand in te schatten, maar er zijn wel enkele standaardvragen die je best op voorhand even doorneemt. Het interview gaat meestal van start met het verzoek je kort voor te stellen. Daarnaast vraagt de rekruteerder vaak enkele eigenschappen aan te halen waar je goed in bent en waar verbetering nodig is. Staan er in de vacature eigenschappen die overeenkomen met jouw persoonlijke sterktes? Haal deze aan en verduidelijk ze met een praktijkvoorbeeld. 

Stel er wordt in de vacature nadruk gelegd op de deadlines waar naartoe gewerkt moet worden. Dan kan je inspelen op je time management skills of op je stressbestendigheid. Je kan dan als voorbeeld geven dat je in je vorige job kort houdbare producten moest vervoeren en dus tijdsefficiënt moest handelen. Je mag jezelf verkopen, maar blijf voorzichtig. Wat je tijdens je gesprek aanhaalt zal je ook moeten waarmaken als je aangenomen wordt. 

Vragen rond je tewerkstelling in het verleden kunnen ook voorkomen, enkele voorbeelden zijn: ‘Hoeveel bedroeg je loon op je vorige job?’ en ‘Waarom ben je op zoek naar een andere baan?’ Soms durft de rekruteerder wat lastigere of moeilijkere vragen stellen om te polsen naar de belangrijke eigenschappen waarover een koerier moet beschikken. Als chauffeur koeriersdienst heb je er geen problemen mee de instructies van de werkgever te volgen, om dit na te gaan kunnen ze volgende vraag stellen:  ‘Beschrijf een situatie waarbij je niet akkoord ging met je vorige baas’. Neem de tijd om op dit type vragen te antwoorden, niemand verwacht een instant reactie. Aangezien er van je verwacht wordt dat je veiligheid als prioriteit ziet kan er ook gepolst worden naar je verleden op vlak van boetes en ongevallen. 

Tijdens het sollicitatiegesprek gaat voornamelijk de rekruteerder vragen stellen, maar niets houdt je tegen om zelf ook enkele vragen voor te bereiden. Het gesprek is voor jou dé ultieme moment om een indruk na te laten, laat je interesse en enthousiasme dan ook zien. Je kan vragen omtrent de vacature, verwachtingen en jobinhoud stellen: ‘Waarom staat de vacature nog open?’ of ‘Wat zullen de grootste uitdagingen van deze job worden?’. Maar ook algemene vragen over het bedrijf, de cultuur en sfeer die er heerst mogen gesteld worden. 

Als koerier of bezorger kom je in contact met klanten, je wordt daarom soms gezien als visitekaartje van het bedrijf. Zorg er dan ook voor dat je verzorgd voor de dag komt. Door op voorhand je outfit voor het sollicitatiegesprek klaar te leggen vermijd je de dag zelf extra stress. Weet je niet goed wat je best aantrekt? Volg dan onze tips over wat aan te trekken voor een sollicitatiegesprek. Kies iets dat past bij het bedrijf en de functie, maar ook iets dat gewoon comfortabel zit. Je potentiële werkgever let niet enkel op wat je zegt tijdens het gesprek, maar ook hoe jij je gedraagt en op je voorkomen. 

Tijdens sollicitatiegesprek chauffeur koeriersdienst  

Je voorbereiding zorgt er voor een groot deel voor dat het sollicitatiegesprek zo vlot mogelijk loopt. Pas onze tips ook tijdens het sollicitatiegesprek toe en vertrek vol zelfvertrouwen naar je interview. 

Een van de belangrijkste zaken die de rekruteerders of werkgevers snel een slechte indruk over je geven is te laat komen op het sollicitatiegesprek. Zorg er dus zeker voor dat je op tijd op de afgesproken locatie verschijnt. Bij voorkeur kom je zelfs iets vroeger, dat geeft je de kans de omgeving in je op te nemen en hoef je niet zo gestrest of gehaast aan het gesprek te beginnen. 

Het moment dat je het bedrijf binnenstapt, start je sollicitatie. Wees daarom vanaf het eerste contact met de secretaresse of de persoon die jou ontvangt vriendelijk en beleefd. Er wordt niet enkel gekeken naar wat je zegt, maar ook naar hoe jij je gedraagt voor, tijdens en na het gesprek. Zorg voor een verzorgde lichaamstaal, maak oogcontact en vermijd afleidingen. Om dit laatste te verzekeren zet je je telefoon op vliegtuigstand of af, want op zo’n belangrijke momenten als deze wil je niet gestoord worden door vrienden die vragen of je vanavond mee eentje gaat drinken. 

Tijdens het sollicitatiegesprek gaat de rekruteerder je verschillende vragen stellen, deze tracht je zo concreet mogelijk te beantwoorden. Is er verduidelijking nodig? Dan kan je dit aan de hand van voorbeelden doen. Vergeet ook niet de vragen te stellen die je zelf hebt voorbereid. 

Koerier

Je enthousiasme hoef je niet onder stoelen of banken te schuiven, een sollicitant die gemotiveerd en opgewekt is maakt meteen een betere indruk bij de rekruteerder. Loopt het gesprek ten einde? Vergeet de werkgever of rekruteerder dan niet te bedanken voor de uitnodiging en sluit af met een stevige handdruk. 

Na sollicitatiegesprek chauffeur koeriersdienst  

Na je interview ga je het gesprek zelf overlopen. Vond je dat het goed verliep? Zijn er zaken die beter konden, of waar je je niet op verwacht had? Schrijf je bevindingen voor jezelf neer, deze kunnen je bij latere sollicitaties nog helpen. 

Heeft de rekruteerder een periode aangehaald waarin deze je zou contacteren? Of heb je hier zelf achter gevraagd? Dan heb je twee keuzes, ofwel wacht je af tot je meer weet, ofwel solliciteer je terwijl al verder bij andere bedrijven. Wij raden dit laatste aan, want elke sollicitatie is een kans om bij te leren. Heeft de rekruteerder je na deze periode nog niet teruggebeld? Contacteer hem dan gerust zelf. Als het antwoord negatief is en je wordt bijgevolg niet aangenomen, dan vraag je best om feedback. Zo weet je op welke punten je extra moet letten bij je volgende sollicitaties. 

Was het gesprek wel een succes? Dan zullen ze je vragen om terug te komen voor een tweede gesprek, of je wordt meteen aangenomen en spreek je een datum af om je contract te gaan tekenen. 

Zo, nu heb je tal van tips om rekening mee te houden voor, tijdens en na dit belangrijke gesprek. Al is er nog één iets waar je op moet letten: Wees jezelf, maar zorg dat de rekruteerder je onthoudt.