Blog

Waarom kiezen voor een job als chauffeur koeriersdienst?

Competentieprofiel chauffeur koeriersdienst 

Chauffeur koeriersdienst moet in je bloed zitten en je zal voornamelijk over verantwoordelijkheidsgevoel moeten beschikken. Je zal in een job als chauffeur in een koeriersdienst zelfstandig moeten werken, zonder aanwezigheid en directe supervisie van een leidinggevende. Veiligheid is jouw prioriteit in dit werk. 

Als chauffeur moet je praktisch en gestructureerd ingesteld zijn. Je hebt er geen problemen mee je te houden aan strikt afgebakende werkzaamheden en volgt instructies van de werkgever correct op. Daarnaast moet je deadline gericht zijn en stressbestendig, want je zal moeten werken volgens strikte tijdsbepalingen. 
Als bezorger koeriersdienst wordt er van je verwacht dat je communicatief en sociaal sterk bent en daarboven klantvriendelijk, aangezien je zowel met leveranciers als klanten in contact komt. Je bent prestatiegericht en kan efficiënt werken, daarnaast ben je kostenbewust en hanteer je een zuinige rijstijl. 

Je bevindt je de gehele tijd op de weg, je moet er dus van houden op de baan te zijn en je niet opjagen in het verkeer. Je rijdt meestal met een wagen of voertuig die het logo van je tewerkstelling bevat, wat jij doet heeft zo effect op het imago van het bedrijf. Tenslotte moet je beschikken over een goede fysieke conditie, want je zal soms zware pakketten moeten bezorgen. 

Vind jij deze vrijheid en verantwoordelijkheid prettig en zie jij jezelf in bovenstaand functieprofiel? Dan is een job als chauffeur koeriersdienst misschien wel iets voor jou!

Eigenschappen chauffeur koeriersdienst 

  • Deadline gericht en stressbestendig
  • Je houdt ervan op de baan te zijn 
  • Sociaalvaardig 
  • Rijvaardig en hoffelijk in het verkeer 
  • Klant- en resultaatgericht 
  • Communicatief sterk
  • Verantwoordelijkheidsgevoel en betrouwbaar
  • Flexibiliteit 
Koerier

Opleiding en doorgroeimogelijkheden chauffeur koeriersdienst

Om te werken als koerier moet je geen specifieke opleiding gevolgd hebben. Het kan echter wel helpen om een opleiding logistiek of transport te hebben gevolgd, maar het wordt over het algemeen niet gevraagd. Uiteraard is een rijbewijs (uitgezonderd fietskoeriers) wel verplicht als je wil werken voor een koeriersbedrijf. 

Vaak wordt er door het koeriersbedrijf gevraagd naar een VOG-verklaring. Dit is een verklaring omtrent gedrag waaruit blijkt dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van bepaalde functies in de samenleving. Wanneer iemand een VOG aanvraagt, wordt er gekeken naar het justitiële verleden van de persoon. 

Als chauffeur koeriersdienst kan je doorgroeien tot installatiemonteur of eventueel leidinggevende, hiervoor kan het zijn dat er extra opleidingen gevolgd moeten worden. 

Loon chauffeur koeriersdienst 

Het loon van een koerier hangt af van het aantal uren dat je in dienst bent, je werktempo en je leeftijd. 

Chauffeur koeriersdienst: job met een toekomst!

Doordat er steeds meer mensen over het internet bestellen is het aantal bezorgers de laatste jaren sterk gestegen. Als koerier is het dus geen enkel probleem om werk te vinden, de vraag is vaak groter dan het aanbod. We zien wel een tendens naar meer zelfstandige koeriers die starten met hun eigen vervoermiddel, dan koeriers die in loondienst aangenomen worden.