Blog

10 dingen die iedere jobstudent herkent

Ben jij jobstudent? Dan tuimel je van de ene verbazing in de andere.
Wees gerust: je bent niet alleen. Deze situaties herken je zeker en vast!

Vacatures voor jobstudenten

1. Je bent hyperzenuwachtig

De nacht voor je eerste werkdag slaap je amper. Je ziet alle rampscenario’s voorbij komen. Maar achteraf … bleek dat nergens voor nodig.
 

2. Je weet niet waar je moet lunchen

Oké, die collega’s vallen best mee. Maar schuif je nu bij hen aan tafel tijdens de middagpauze? Of zonder je je toch af? Hm.

3. Iedereen kent je als ‘de jobstudent’

Na enkele dagen beginnen je collega’s je te herkennen. En sommigen kunnen zelfs je naam onthouden! Maar in het begin ben je ‘de jobstudent’.

4. Je durft geen hulp te vragen

Je wilt een goede indruk maken … maar weet nog niéts van het bedrijf. Natuurlijk wil je snel even een kopietje maken. Maar hoe?! Via trial-and-error sla je je er doorheen.

10 dingen die iedere jobstudent herkent

5. Je werkkledij past niet

Alle polo’s zijn maat XXL en jij hebt een small. Flatterend!

6. Je neemt initiatief

Soms is er even geen werk … en begin je je te vervelen. Je steekt dan maar de handen uit de mouwen en knapt de vervelende klusjes op. Wat je collega’s toejuichen.

7. Je leert veel over jezelf

Na een paar dagen weet je al of de job iets voor jou is … of niet natuurlijk. In elk geval ben je weer een ervaring rijker. En dat staat mooi op je cv.

8. Je kweekt een koffieverslaving

Die intensieve werkdagen eisen hun tol. Jouw wapen om de slaap te verdrijven? Koffie!

9. Je voelt je rijk

De ervaring is waardevol. Maar het extra zakgeld is ook best leuk. Sparen voor later of meteen naar de winkel snellen? Het kan allemaal.

10. Je hebt plots nieuwe vrienden

Jij en je medejobstudenten worden instant beste vrienden. Want je begrijpt elkaar als geen ander. En wat blijkt? Je niet-leeftijdsgenoten hebben óók een uitmuntend gevoel voor humor. Topteam!