Blog

Coronavirus - uren studentenarbeid in het 2de kwartaal tellen niet mee

De corona-crisis eist een hoge tol van bedrijven. De ene onderneming moet noodgedwongen sluiten, terwijl de andere met moeite voldoende personeel vindt.

Om alvast aan deze laatste verzuchting tegemoet te komen, heeft de regering beslist om de uren studentenarbeid in het 2de kwartaal van 2020 niet mee te tellen voor de 475 uren per jaar. Concreet: alle uren die een student presteert tussen 1 april en 30 juni 2020 komen daardoor in aanmerking voor de verminderde solidariteitsbijdragen.

Deze regel geldt ook voor studenten van wie het contingent van 475 uren vroeger al zou zijn opgebruikt. Deze regel geldt bovendien ook voor alle sectoren!

De online teller van student@work is nog niet aangepast aan deze nieuwe maatregel. Dat zal ten vroegste over enkele dagen gebeuren. Je hoeft hiermee dus nog geen rekening te houden.

De overheid onderzoekt nog hoe de studenten die extra werken in het tweede kwartaal toch hun kinderbijslag kunnen behouden én fiscaal ten laste van hun ouders kunnen blijven. Zodra daarover meer bekend is, zullen we jullie hierover uiteraard ook updaten.