Blog

Word jij Albert Heijns nieuwe supermarktmanager of teamleader?

Heb je goesting om bij Albert Heijn te werken en ben je benieuwd hoe het eraan toe gaat? Wij laten de supermarktmanager en teamleader van Albert Heijn Gent Korenmarkt aan het woord.

SOLLICITEER ONLINE

Thomas (38), supermarktmanager AH Gent: “Geen dag is dezelfde.”

“Als persoonlijke kruidenier vind ik het heel belangrijk om me elke dag onder collega’s en klanten te begeven. Door zelf ook de handen uit de mouwen te steken, merk ik snel op of ik ergens moet bijsturen. Ik vind het belangrijk om onze klanten te kennen, mee te lopen met hen als ze iets niet vinden en een praatje te slaan.”

“Peoplemanagement is synoniem met mijn functie. Mijn medewerkers en klanten komen op de eerste plaats: ik sta altijd voor hen klaar bij vragen of problemen. Alleen zo blijven medewerkers zich ontwikkelen en komen klanten terug.”

“Wat mijn andere taken zijn? E-mails nalezen en beantwoorden, verbeteringen aanbrengen in de winkel, commerciële acties opzetten, sollicitaties afnemen en waken over de klanttevredenheid. Soms is het wat druk, maar dan besteed ik extra aandacht aan mijn werk-privébalans – zo houd ik genoeg tijd vrij voor mijn dochtertje.”

"Werken bij Albert Heijn bezorgt me enorm veel voldoening. De positieve feedback van klanten en collega’s, mijn passie voor voeding en de afwisseling: daarvoor trek ik elke dag fluitend naar het werk."

Solliciteer nu

Word jij Albert Heijns nieuwe supermarktmanager of teamleader - Thomas
Word jij Albert Heijns nieuwe supermarktmanager of teamleader - Louise

Louise (28), assistent-supermarktmanager: “Afwisseling troef.”

“Als assistent-supermarktmanager ben ik de rechterhand van Thomas. Ik sta in voor verkoopsafdelingen zoals de bakkerij. Toen ik in 2015 bij Albert Heijn startte, was dat als teamleider. Daarna werkte ik me op. Mijn taken zijn uiteenlopend: ik beheer het tijdsregistratiesysteem, maak de planningen op, check bij de teamleiders wat er gaande is en leid hen op. In de winkel voer ik specifieke taken uit: ik beheer bijvoorbeeld de voorraad, bewaak de baktijden van onze.”

“Creativiteit is bij deze functie onontbeerlijk. Zijn er bijvoorbeeld te veel broodjes gebakken? Dan los ik dit op. Het belang van onze klanten stel ik daarbij altijd voorop.”

“Als assistent-supermarktmanager werk ik intens samen met collega’s maar kom ik ook continu in contact met klanten. Ik zorg ervoor dat iedereen genoeg werk heeft, los problemen op en spring bij waar nodig. Ik sta ook in voor de ziekte- of evaluatiegesprekken. En ja, net zoals bij elke job verloopt niet elke dag rimpelloos, maar dat valt te relativeren. Met mijn positieve kijk, empathie en enthousiasme strijk ik de plooien zo weer glad.”

Solliciteer nu

Angelika (28), teamleider: “De job waarvan ik al zo lang droomde.”

“Ik ben sinds eind 2017 aan de slag als teamleider bij AH Gent. Toch werkte ik eerst in de horeca. Ook toen al was het mijn ambitie om teamleider te worden. Een managementwissel in het restaurant waar ik werkte, zette me op een nieuw carrièrepad: ik ging als teamleider aan het werk bij AH Gent.”

“Als teamleider stuur ik het team aan. Ik bezorg mijn collega’s het materiaal dat ze nodig hebben om hun werk te doen, ruim de werkplek op en coördineer de diepvriesvrachten. Ik spring bij waar nodig, en check het werk dat iedereen aflevert. En ja, dan moet je assertief genoeg zijn om iemand op een fout te durven wijzen. Wat er nog belangrijk is? Een evenwicht vinden tussen bevriend zijn met je medewerkers, en erboven staan als leidinggevende.”

“Mijn werk is zeker geen bureauwerk. Soms breng ik bijvoorbeeld karren met voedingswaren tot bij de rekkenvullers. Flexibiliteit is ook van belang: ik werk in shiften en doe weekendwerk. Bovendien moet ik vaak razendsnel van de ene taak op de andere overschakelen.”

“Waarom ik zonder aarzelen mijn horecabestaan inruilde voor een job bij Albert Heijn? Het merk Albert Heijn trok me enorm aan. Bij het winkelen merkte ik al dat het personeel er enorm vriendelijk is en heel fijn omgaat met klanten. En natuurlijk had de functie van teamleider ook veel aantrekkingskracht: bij Albert Heijn kreeg ik eindelijk de kans om me te bewijzen!”

Het merk Albert Heijn trok me enorm aan. Bij het winkelen merkte ik al dat het personeel er enorm vriendelijk is en heel fijn omgaat met klanten.

Solliciteer nu

Over Albert Heijn

Albert Heijn staat in België voor persoonlijke service, verrassend assortiment aan Hollandse prijzen. Albert Heijn heeft momenteel 37 winkels in België en is aanwezig in elke Vlaamse provincie. Bij Albert Heijn willen we de persoonlijke kruidenier zijn waar het goedkoop en plezierig winkelen is. Daarom staat plezier in het werk bij ons voorop. Want mensen die met plezier werken, zorgen voor winkels waar mensen met plezier winkelen. Hoe doen we dit? Door afwisseling, persoonlijke aandacht, openheid, positieve energie, coaching en interessante arbeidsvoorwaarden aan te bieden. Een pleziergarantie zeg maar.

Benieuwd of jij binnen de waarden van Albert Heijn past?

DOE DE TEST!