Beroep in de kijker

Werken als kassier

Is kassier worden iets voor jou? Of ga je beter voor een job als supermarktmedewerker, bijvoorbeeld rekkenvuller? Wij helpen je om de knoop door te hakken.

Wat doet een kassier?

Kassier, caissière, kassamedewerker, … Namen telt de functie genoeg. Maar wat doet een kassier nu juist? Als kassier (vrouwelijk: kassierster) werk je in supermarkten en andere winkels. Dat gaat van doe-het-zelfzaken en theaters tot multimediaketens en bioscopen.

Jouw taak? Producten afrekenen en de betaling van je klanten ontvangen. Je helpt hen bij vragen en zorgt ervoor dat de rijen niet te lang worden. Wordt het te druk? Dan kort jij de wachttijd in door een extra kassa te openen. Je rapporteert aan de shopmanager.

Ga naar de vacatures

Kassier: takenpakket

Een greep uit het takenpakket van een kassamedewerker:

  • prijzen manueel of via een scanner invoeren
  • kortingsbonnen verrekenen
  • geld cash of via Bancontact innen
  • gepast geld teruggeven
  • klanten informeren
  • verkoopmedewerker contacteren bij vragen of problemen
  • wachttijden onder controle houden

Ben je aan de slag in een supermarkt? Dan combineer je je taken als kassamedewerker soms met andere, zoals die van een rekkenvuller (ook wel vakkenvuller). Je vult dan de rekken in de winkel volgens het FIFO-principe: First In, First Out. De oudste producten zet je vooraan, zodat ze op tijd verkocht raken. Tot slot help je als rekkenvuller ook bij het uitladen van vrachtwagenleveringen.

Kassier

Deze vaardigheden heb je nodig als kassier

Als supermarktmedewerker kom je ongetwijfeld in contact met klanten, of je nu als kassier of rekkenvuller werkt. Klantvriendelijkheid is dus een must. 

Nog belangrijke eigenschappen? Flexibiliteit en stressbestendigheid. De uren in supermarkten en andere winkels zijn soms erg onregelmatig. Werken op zondag is geen uitzondering. Feestdag in het vooruitzicht? Dan is het vaak koppenlopen . Daartegenover staat wel dat je dikwijls thuis bent als anderen aan het werk zijn. 

Geen zin om je leven lang als kassier te werken? Doorgroeien is meestal mogelijk bij deze job. Dankzij interne opleidingen of stages maak je kans om op te klimmen tot hoofdkassier of shopmanager .
 

 

Vacatures kassamedewerker

Is kassier dé job voor jou? Snuister dan snel door onze vacatures voor kassamedewerkers en waag je kans!

Jobs kassamedewerker 
 

Misschien zijn deze jobs ook iets voor jou