Beroep in de kijker

Werken als staalconstructeur

Heb jij het in je om staalconstructeur te worden? Dan draai je je hand niet om voor een berekening meer of minder. En leef je helemaal op als je dingen mag creëren. Klinkt alsof we het over jou hebben? Lees dan snel verder om te checken of de job je op het lijf is geschreven!

Vacatures Staalconstructeur

Werken als staalconstructeur

Staalconstructeur worden? Dit zijn je taken

Als staalconstructeur of monteur staalconstructie is staalbouw jouw specialiteit. Je werkplek? Een staalconstructiebedrijf of onderneming die (delen van) constructies maakt of ontwerpt. 

Je gaat elke dag aan de slag met staal: je ontwerpt, produceert en neemt soms ook de montage van staalconstructies voor je rekening. Je rapporteert aan je projectleider en werkt samen met machine-operators,  service engineers, enzovoort.

Ben je een crack in wiskunde? Prima, want jouw staalconstructies staan of vallen met de juiste berekeningen. Door zorgvuldig na te calculeren garandeer je veilige bouwwerken. 
 

Scoor een job als staalconstructeur met deze vaardigheden

Is het beroep van staalconstructeur jou op het lijf geschreven? Check dan snel of je alle skills op zak hebt. Als monteur van staalconstructies:

  • heb je een scherp, analytisch brein
  • werk je graag samen
  • heb je een haviksoog voor detail
  • is niemand nauwkeuriger dan jij
  • heb je een uitgesproken wiskundeknobbel

Nog geen held in staalconstructie? Geen zorgen: dat kun je leren. Al van in het middelbaar, maar ook in het volwassenenonderwijs krijg je genoeg kansen. School je je nog bij terwijl je aan de slag bent als staalconstructeur? Dan maak je veel kans om nog door te groeien in je job.

Staalconstructeur worden? Check onze vacatures in de staalbouw

Voel jij je helemaal thuis in staalbouw? Rep je dan snel naar onze vacatures voor staalconstructeurs, en vis er de geknipte job uit!

Ontdek vacatures

Misschien is dit ook iets voor jou