1. Homepage
  2. Blog
  3. deze-tools-maken-je-cv-top

Deze tools maken je cv top!

Eentonige cv’s zijn iets van het verleden, tegenwoordig volstaat de inhoud van je cv niet meer maar verwachten recruiters een mooi uitgewerkte cv. Ben jij geen grafisch talent? Niet getreurd, er zijn erg veel websites waar jij je eigen cv kan uitwerken. Wij sommen twee platformen voor jou op zodat jij de juiste template voor de juiste job kan vinden.

Kickresume

Kickresume’s gratis account geeft gebruikers toegang om cv templates te vinden, die templates te bewerken en je eigen versie dan op te slagen in de Cloud.

Wanneer je je eigen CV creëert, moet je zelf je informatie, opleiding en ervaring toevoegen. Eens je dat gedaan hebt, kan je je CV downloaden als PDF.

  • Pros: Je kan de templates filteren aan de hand van beroep. De interface is erg makkelijk te gebruiken en je hebt een snellere en leukere CV gemaakt dan op Word. Kickresume geeft ook de optie een motivatiebrief te schrijven in dezelfde stijl als je CV, zo blijf je consistent in je sollicitatie.
  • Cons: Alle websites die we als optie geven zijn onderhouden in het Engels. Je moet dus wel een basiskennis Engels hebben om je goed te kunnen navigeren. Hoewel er veel gratis templates te verkrijgen zijn, moet je voor sommige templates wel betalen. Als je extra features wilt gebruiken, zoals je CV online delen, zul je ook moeten bijbetalen.

Canva

Eén van de kenmerken van Canva is de optie om een ‘visual’ te creëren. Je kan uit één van de vele templates kiezen of je kan jezelf op een makkelijke manier een CV designen. Aan de hand van verschillende roosters heb je de volledige controle over hoe je CV er uit zal zien.

Als je kiest voor een reeds gemaakte layout, kan je gewoon de tekst veranderen met je eigen informatie. Je kan ook de achtergrond, iconen, afbeeldingen,… aanpassen.

Eens je je CV afgemaakt hebt, kan je deze online delen via Twitter, Facebook of via email. Je kan je CV ook gewoon downloaden in PDF.

  • Pros: Canva laat gebruikers erg persoonlijk customizeren op een heel gebruiksvriendelijke manier. Mensen met weinig of geen design skills kunnen dankzij een ‘drag & drop interface’ een professioneel cv klaarstomen. Als je overweldigd bent door alle opties, kan je gewoon een vaste template gebruiken. Je kan ook gebruik maken van veel gratis iconen en afbeeldingen uit de bibliotheek van Canva.
  • Cons: Doordat Canva zoveel editing opties geeft, kan het soms wel een knutselwerk lijken. Het is belangrijk dat je het overzicht niet verliest en je CV duidelijk houdt.

Ziet jouw CV er nu sollicitatie-klaar uit? JA, IK WIL SOLLICITEREN!

© 2023 Agilitas - Member of Agilitas Group
Algemene voorwaarden Cookiebeleid Erkenningsnummers Homepage