1. Homepage
  2. Blog
  3. waarom-kiezen-voor-een-job-als-magazijnier

Waarom kiezen voor een job als magazijnier?

Competentieprofiel magazijnier

Als magazijnmedewerker zijn er enkele competenties waarover je moet beschikken, zoals het handig zijn in de omgang met producten en het verpakkingsmateriaal. Daarnaast moet je beschikken over materialen- en productkennis, want ieder product moet op een andere manier behandeld en verplaatst worden. 

Je moet nauwkeurig en zorgvuldig zijn en efficiënt kunnen handelen met het oog op milieu en veiligheid. Je beschikt daarom ook over kennis van de richtlijnen inzake veiligheid, hygiëne en milieuzorg. Bekend zijn met praktische kennis van wetgeving en reglementeringen kunnen hier van pas komen. 

Magazijnwerk is een job waarbij ook snelheid van belang is, denk maar aan goederen met beperkte houdbaarheid of producten die uit de handel genomen worden omdat er een vervangproduct is. Je zal dus resultaatgericht, flexibel en stressbestendig moeten zijn om aan bepaalde deadlines te voldoen. Deze flexibiliteit wordt niet enkel op vlak van deadlines en arbeidsuren verwacht, maar ook wat betreft de taakinhoud. 

Je hebt interesse in techniek en handenarbeid schrikt je zeker niet af. Verder beschik je over een goede fysieke gezondheid, want magazijnwerk kan soms belastend zijn. Letten op de ergonomie tijdens het werk is dan ook van groot belang. 

Ook communicatief sterk, stevige administratieve vaardigheden en een goede computerkennis wordt in een job als magazijnmedewerker als pluspunt gezien. 

Voor veel jobs als magazijnmedewerker ben je wettelijk verplicht in het bezit te zijn van een heftruckattest. Dit attest kan gehaald worden door een adequate opleiding voor het veilig besturen van dergelijke arbeidsmiddelen te volgen. 

Werk je naast bovenstaande eigenschappen ook nog eens ordelijk en overzichtelijk, ook bij de overdracht van werkzaamheden? Dan is een job als magazijnier misschien wel iets voor jou!

Eigenschappen magazijnmedewerker: 

  • Klantgerichtheid
  • Stressbestendigheid 
  • Doorzettingsvermogen
  • In goede fysieke gezondheid verkeren
  • Onderhandelingsvermogen 
  • Flexibel en ijverig 
  • Nauwkeurig 
  • Communicatief en organisatorisch sterk

Opleiding en doorgroeimogelijkheden magazijnier

Om magazijnier te worden volstaat in principe een opleiding die gericht is op de logistiek of magazijnmedewerker zelf. Normalerwijze krijg je in het bedrijf waarvoor je gaat werken ook een interne opleiding om je bedrijfsspecifieke zaken bij te brengen. Hierbij leer je over veiligheidsprocedures, hoe omgegaan moet worden met giftige stoffen, … 

Als magazijnmedewerker heb je de kans om door te groeien naar teamleader en op die manier te streven naar de functie van warehouse supervisor, hiervoor zullen wel aanvullende opleidingen gevolgd moeten worden. 

Magazijnier

Loon magazijnier

Het loon van een magazijnier is afhankelijk van de leeftijd, dienstjaren en specifieke verantwoordelijkheden. Als je, door het werken in ploegen, vaak in de avond en nacht werkt, kan je in de regel iets meer verdienen. Dit omdat je als magazijnmedewerker recht hebt op een bruto compensatie voor de afwijkende uren die je dan doet. Deze vergoeding is gebonden aan het aantal uren dat je gewerkt hebt en op welke dagen. 

Magazijnier: job met een toekomst!

Als magazijnmedewerker kan je tewerkgesteld worden in zowel de transport, distributie, als logistieke sector. In principe kan een magazijnmedewerker in alle sectoren terecht die beschikken over logistieke diensten als ondersteuning van de productieafdeling. Dit biedt grote tewerkstellingskansen en bovendien een zeer snelle tewerkstelling. 

Rekening houdend met schaalvergroting en toenemende globalisering kunnen we zeggen dat magazijnier worden een goede keuze is. 

© 2024 Agilitas - Member of Agilitas Group
Algemene voorwaarden Cookiebeleid Erkenningsnummers Homepage