Ik ben

budgethouder

Kreeg je van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap een persoonlijk-assistentiebudget (PAB) of een persoonsvolgend budget (PVB) toegekend? Dan ben je bij Agilitas Care aan het juiste adres om op zoek te gaan naar een persoonlijk assistent die jou kan bijstaan in je dagelijkse leven. Heb je zelf al iemand op het oog? Dan regelen wij met plezier de loonadministratie voor jou.

Vraag je persoonlijk assistent aan

Personen met een handicap jonger dan 65 jaar kunnen een aanvraag doen voor een persoonlijk assistent. Er zijn drie soorten budgetten: een persoonlijk-assistentiebudget (PAB), persoonsvolgend budget (PVB) en basisondersteuningsbudget (BOB). Mensen die ondersteuning nodig hebben bij de aanvraag van een budget, verwijzen we graag door naar een van onze partner-bijstandsorganisaties.

Heb jij recht op een PAB, PVB of BOB?

Persoonlijk-assistentiebudget (PAB)

Wordt toegekend aan minderjarigen (maximaal tot 21 jaar). Hiermee kan je persoonlijk assistenten aanwerven om je bij te staan thuis, op school of op het werk.

Persoonsvolgend budget (PVB)

Wordt toegekend aan meerderjarigen (kan al vanaf 18 jaar). Hiermee kan je naast persoonlijke assistentie ook andere vormen van zorg en ondersteuning organiseren en financieren, zoals vouchers voor een voorziening. Een combinatie van persoonlijke assistentie en vouchers is ook een mogelijkheid.

Basisondersteuningsbudget (BOB)

Heb je een beperkte ondersteuningsnood of wacht je op een budget voor assistentie? Dan kan je een zorgbudget krijgen via de Vlaamse Sociale Bescherming. Dat is een budget van € 300 per maand dat je vrij kan besteden aan huishoudhulp of persoonlijke assistentie. Dit bedrag is niet belastbaar.

Geen budget

Beschik je nog niet over een (goedgekeurd) budget of heb je hier vragen over? Neem dan met ons contact op via care@agilitas.be of op het nummer 015/64 24 00, of met een van de bijstandsorganisaties: AbsoluutalinOnafhankelijk Leven of ZOOM.

Hoe maken we het verschil?

  • Een persoonlijk assistent maakt deel uit van het dagelijkse leven van een budgethouder. Daarom primeert een respectvolle en persoonlijke aanpak, waarbij beide partijen vlot met elkaar kunnen omgaan. We schetsen tijdens een screening een volledig beeld van de twee partijen. Zo maken we het voor beiden zo aangenaam mogelijk.
  • Zowel de budgethouder als de persoonlijk assistent worden ondersteund door ons team van consulenten. Zo zijn we altijd bereikbaar en kunnen we snel reageren op eventuele vragen of bezorgdheden.
  • Je kan altijd vrijblijvend en gratis een huisbezoek aanvragen. Zo leren we je kennen. Het is belangrijk voor ons om te weten wie je bent, en wat je precies nodig hebt. 

Waarvoor schakel je Agilitas Care in?

Vacatures opstellen en opvolgen

Ben je op zoek naar een persoonlijk assistent? Wij hebben veel ervaring in het zoeken en selecteren van kandidaten. Van het opstellen van een vacature naar het voeren van sollicitatiegesprekken, je kan op ons rekenen om in samenspraak met jou de geschikte persoon aan te werven voor je ondersteuningsnoden.

Loonadministratie

  • Ken je zelf al iemand die je helpt of jou graag zou willen helpen, en wil je die daarvoor betalen? Daar komt een hoop administratie bij kijken! Die nemen wij graag op ons. Zo krijgt je assistent een volwaardig loon zonder dat jij extra werk krijgt. 

Budgetoptimalisatie

Of je nu in het kader van je BOB, PAB of PVB wil werken met dienstencheques of een gewoon uitzendcontract, je kan bij ons terecht om samen een goede oplossing voor jouw vraag te zoeken. We gaan op zoek naar een optimale spreiding van je beschikbare budget en regelen daarbij ook zoveel mogelijk taken via dienstencheques. Daarbij werken we uiteraard steeds volgens de meest recente wetgevingen zodat je van het meest voordelige tarief kan genieten.

Waarom voor ons kiezen?

✓   Persoonlijke aanpak
✓   Ervaring met zoeken van kandidaten
✓   Wij verzorgen alle loonadministratie

Vraag hier je persoonlijk assistent aan:

© 2023 Agilitas Care - Member of Agilitas Group

Aan de slag als persoonlijk assistent

Cookiebeleid Algemene voorwaarden Erkenningsnummers Care