De logische keuze voor

budgethouders

Budgethouders kiezen bewust voor Agilitas Care voor de opmaak van de arbeidscontracten van hun persoonlijk assistenten. Logisch, want Agilitas Care begrijpt de papiermolen die bij een PVB of PAB komt kijken. We doen er alles aan om je administratie zo transparant en correct mogelijk te houden.

Vraag je persoonlijk assistent aan

Voordelen van facturatie via Agilitas Care

 • Als budgethouder ontvang je enkel een factuur na de effectieve tewerkstelling van een assistent.
 • We werken met een totaalpakket per uur zodat er achteraf geen bijkomende facturen komen. Daarnaast regelen we ook alle extra’s die bij loonadministratie komen kijken, zoals woon-werkverkeer en feestdagen.
    • We rekenen nooit extra kosten aan wanneer je assistent ziek of afwezig is.
    • Je persoonlijk assistent krijgt een eindejaarspremie en vakantiegeld, zonder extra factuur voor jou op het einde van het jaar.
    • Je persoonlijk assistent heeft een arbeidsongevallenverzekering, zonder bijkomende kosten voor jou.
 • Je kiest zelf voor week- of maandfacturatie.

Voordelen van contracten via Agilitas Care

 • We maken flexibele contracten op, volledig op maat van jouw persoonlijke eisen als budgethouder.
 • We houden altijd rekening met jouw budget en gaan samen met jou op zoek naar de optimale besteding ervan, zoals door het inschakelen van het dienstenchequesysteem.
 • Assistenten krijgen contracten van bepaalde duur, waardoor je geen opzegvergoeding betaalt aan het einde van de tewerkstelling.
 • Je hebt recht op een gratis omniumverzekering voor 2 voertuigen tijdens de diensturen. Onze consulenten kunnen de voorwaarden met jou overlopen. 

De persoonlijke aanpak van Agilitas Care

Het allerbelangrijkste in de selectie van een persoonlijk assistent is de persoonlijke klik die je er mee hebt. Als je zelf al iemand gevonden hebt waar je tevreden van bent, kan die persoon ook via Agilitas Care als persoonlijk assistent bij jou aan de slag.
Het is ook onze prioriteit om voor een goede opvolging te zorgen eenmaal je assistent bij jou gestart is. Wij staan je dan ook bij met een heel team consulenten, waar je met al je vragen en opmerkingen steeds terecht kan.


Contacteer ons voor een afspraak of huisbezoek via care@agilitas.be of op het nummer 015/64 24 00, of registreer je hier

3x antwoord over Agilitas Care

Wat zijn PVF, PVB en PAB?

PVF staat voor Persoonsvolgende Financiering. Het is een vraaggestuurde manier om ondersteuning aan mensen met een handicap te organiseren en betalen. De zorgbudgetten gaan rechtstreeks naar de gebruiker zelf, niet meer naar bijvoorbeeld het dagcentrum waar hij of zij verblijft. Als persoon met een handicap kan je zelf voor ondersteuning betalen met je budget. Je kan kiezen tussen thuiszorg, een voorziening of een flexibele combinatie van de twee.

 

PAB staat voor Persoonlijk Assistentie Budget. Dit wordt toegekend aan minderjarige personen met een handicap, of aan hun wettelijke vertegenwoordigers. Ze kunnen er zelf mee hun assistentie thuis of op school organiseren en financieren. 

 

PVB staat voor Persoonsvolgend Budget. Dit wordt toegekend aan meerderjarige personen met een handicap. Hiermee kan niet slechts persoonlijke assistentie, maar ook andere zorg georganiseerd en betaald worden, zelfs in combinatie met persoonlijke assistentie.

Krijgt mijn persoonlijk assistent een eindejaarspremie?

Als je assistent meer dan 65 dagen (of 494 uren) heeft gewerkt tussen juli van vorig jaar en juni van dit jaar, ontvangt die automatisch in december van dit jaar een eindejaarspremie, volledig betaald door het Sociaal Fonds.
 
Dus, om in december 2023 een premie te ontvangen, moet je assistent minstens 65 dagen (of 464 uren) gewerkt hebben tussen 1/07/2022 en 30/06/2023.
 

Kan ik mijn assistent extra belonen?

Je kan je persoonlijk assistent via Agilitas Care diverse extralegale voordelen toekennen:
 

 • Een brutopremie die kan oplopen tot maximaal 1 bruto maandloon.
 • Een nettopremie of cadeaubon van Edenred van € 40 ter gelegenheid van Kerst of Sinterklaas.
 • Maaltijdcheques tot 8 euro per dag.
 • Ecocheques tot €250 per jaar.
 • Sport- en cultuurcheques tot €100 per jaar.
© 2023 Agilitas Care - Member of Agilitas Group

Aan de slag als persoonlijk assistent

Cookiebeleid Algemene voorwaarden Erkenningsnummers Care