Safety at work

Bewustzijn creëren en aandacht hebben voor veiligheid op het werk

Contacteer ons

Veiligheid en aandacht op het werk zijn belangrijk. Een gebrek aan veiligheid heeft niet alleen een impact op je medewerkers, maar ook op jouw business. Naast menselijke schade is er immers vaak ook sprake van impact op andere kosten (medische kosten, vervangen van medewerkers, apparatuur die stuk gaat,…). Wij kregen met Agilitas nu al voor de 2e keer de erkenning als "het veiligste uitzendbedrijf in retail, logistiek en productie in België"!  En daar zijn we heel trots op. We ondernemen dan ook heel wat zaken voor onze uitzendkrachten en klanten zodat we deze titel kunnen behouden. Alles begint met het goed uitleggen van de werkpostfiche aan de uitzendkracht, een wettelijk document met specifieke informatie over de baan die een uitzendkracht zal uitoefenen.  

Agilitas als veiligste uitzendbureau

Agilitas haalde zowel in 2020 als in 2022 de beste plaats onder de 10 grootste uitzendbedrijven op vlak van arbeidsongevallencijfers. De benchmark van de ongevallencijfers is een erkenning door Preventie en Interim - dat is de centrale preventiedienst voor de uitzendsector in België. 

 

Veiligheid heeft alles te maken met de manier waarop we bij Agilitas werken. “Start to work, think safety!” is iets wat elkeen altijd in gedachten zou moeten houden.  Een verandering in de manier van denken krijg je alleen als zowel de werkgever investeerd op vlak van veiligheid, gezondheid en welzijn van alle uitzendkrachten en werknemers, als ook de werknemers regelmatig geactiveerd worden.  Dat biedt ons de mogelijkheid om een actief beleid te voeren en om mensen op de werkvloer ook te trainen in die aspecten. 

 

De verplichte werkpostfiche helpt Agilitas medewerkers om de focus op veiligheid hoog te houden. We zien er altijd op toe dat onze tijdelijke werkkrachten via die fiche voldoende informatie aangereikt krijgen om veilig de job uit te voeren. Daarnaast nemen we uitgebreid de tijd om die vooraf goed te bespreken met onze uitzendkrachten.

 

Contacteer ons

CogniReact

Een product dat volledig draait rond het bewustworden van (on)veilig gedrag is CogniReact, aangeboden door de collega's van Ascento. 

 

Dit is een uniek concept in de vorm van interactieve workshops. Deze zetten je medewerkers aan tot veiliger gedrag. 

 

  • Krijg inzicht in het perceptievermogen, de alertheid en de reactiesnelheid van je medewerkers. 
  • Laat je werknemers op een verrassende manier ontdekken hoe de cognitieve functies (automatische piloot) hun gedrag beïnvloeden. 
  • Dankzij onze eenvoudige tips & trics creëren wij een individueel actieplan dat bijdraagt aan een veilige werkomgeving. 

 

CogniReact biedt een uniek inzicht in de selectieve aandacht van jouw medewerkers. Welke stimuli worden geregistreerd, waarop wordt gereageerd, en hoe snel en efficiënt zijn die reacties?

Daarnaast oefenen je medewerkers om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Parallel krijgen jouw medewerkers duiding en inzicht in de werking van hun brein, zodat ze proactief aan de slag kunnen en bijdragen aan een veilige, efficiënte werkomgeving.  

 

ontdek CogniReact

 

 

 

© 2023 Agilitas - Member of Agilitas Group
Algemene voorwaarden Cookiebeleid Erkenningsnummers Homepage