Ik zoek werk

Jobs voor interim uitzendkrachten

Er zijn tegenwoordig talloze manieren om aan een job te geraken. Je kan je netwerk gebruiken en direct zelf reageren op een vacature. Maar je kan ook solliciteren en aan het werk gaan via een interim of uitzendbureau. Maar waarom zou je? Is het wel voor jou weggelegd en hoe pak je dit aan?

Wij helpen je graag bij jouw zoektocht. Bij Agilitas onderscheiden we ons van andere uitzendbureaus door onze persoonlijke en professionele aanpak. Onze ervaren consulenten nemen de tijd om je te leren kennen en zijn jouw aanspreekpunt tijdens je zoektocht naar een job. We zoeken voor jouw de perfecte match qua bedrijf.

Ga meteen naar de vacatures

Wat is uitzendarbeid?

Er is sprake van uitzendarbeid wanneer een uitzendkracht (werknemer) in dienst wordt genomen door een interim of uitzendbureau (de werkgever) met de bedoeling om te worden uitgeleend aan een gebruikende onderneming (de klant van het uitzendbureau) om daar tijdelijke arbeid te verrichten.

Twee zaken zijn dus typisch voor uitzendarbeid:

  • Het gaat om het uitvoeren van tijdelijke arbeid.
  • Het gaat om een toegelaten vorm van terbeschikkingstelling van werknemers.
interim uitzendarbeid - productiearbeider 1

Wat zijn de voordelen van uitzendarbeid?

Een uitzendkracht heeft hetzelfde sociaal statuut en geniet van dezelfde sociale voordelen als vaste werknemers. Het verschil is dat een uitzendkracht een arbeidsovereenkomst heeft voor een bepaalde duur. Daar zijn heel wat voordelen aan verbonden.

  • Flexibele contracten

Als uitzendkracht werk je vaak met weekcontracten. Hierbij is het voordeel dat je zelf kiest wanneer je aan de slag bent en wanneer niet. Je bent ook nooit lang gebonden aan je werkgever, omdat je vaak voor verschillende werkgevers werkt. Hierdoor verhoogt je flexibiliteit en beheer je je eigen toekomst. Als de job dan iets minder leuk uitvalt, weet dat we je op korte tijd aan een andere toffe job kunnen helpen. 

  • Opstap naar vast

Blijkt de job toch héél leuk te zijn? Zet dan jouw beste beentje voor! Want meestal heb je wel kans om vast in dienst te blijven. Dat kan zeker na een interimcontract. Leuk, toch?  

  • Geen negatieve effecten op pensioen

Jouw gewerkte dagen op interim tellen even goed mee voor je pensioen als andere gewerkte dagen. Dat maakt dus helemaal geen verschil.

  • Snellere uitbetaling

Wacht jij niet graag tot het einde van de maand om jouw loon in ontvangst te nemen? Dan is uitzendwerk super: het loon moet acht dagen na het einde van een contract uitbetaald worden.

  • Groter aanpassingsvermogen

Je aanpassingsvermogen groeit sterk door het uitvoeren van verschillende opdrachten. Daardoor leer jij je veel sneller aanpassen aan verschillende situaties en omgevingen.

  • Meer ervaring

Door te werken bij verschillende bedrijven doe je ook gewoon meer ervaring op. Goed voor je cv!

Blog

Wanneer we Brigitte Clabots ontmoeten, zien we een vrouw met veel levenslust . Wat ons opvalt, is dat ze al een lange weg heeft afgelegd. Multiple Sclerose trof haar al in 1993. In het begin kon ze dit nog combineren met haar job als verzorgende bij ouderen. Maar na verloop van tijd was dit niet meer haalbaar voor Brigitte.

Ze vroeg in 2006 een Persoonlijk AssistentieBudget aan (PAB, nu PVB), wat haar in 2012 werd toegekend.

Blog

Je hebt je sollicitatiegesprek overleefd en hebt het arbeidscontract ondertekend. En voor je het goed beseft, is het morgen reeds je eerste werkdag. Je bent superenthousiast én nerveus, want op je eerste werkdag wil je uiteraard een goeie indruk maken. Geen nood, we helpen je graag op weg met deze zes tips voor je eerste werkdag!