Persoonlijke zorgdiensten

Werken als persoonlijk assistent

Onze missie is heel duidelijk: mensen helpen om hun leven zelfstandig te organiseren en bijgevolg langer thuis te blijven. Doordat persoonlijk assistenten bepaalde taken overnemen van mensen met een handicap, kunnen deze laatsten vaak gewoon thuis in hun vertrouwde omgeving blijven en hoeven ze niet naar een voorziening of verzorgingstehuis.

Solliciteer als persoonlijk assistent

Website ik ben budgethouder

Persoonlijk assistent in de zorg: iets voor jou?

Als persoonlijk assistent sta je een persoon met een handicap bij in het dagelijkse leven. Je achtergrond of ervaring zijn daarbij niet van belang voor ons, wel je competenties en engagement om voor iemand te zorgen. Het is wel mooi meegenomen als je sociaalvoelend en discreet bent, want je komt vaak in gezinssituaties terecht. Daarnaast is flexibiliteit naar je jobinhoud een belangrijke factor aangezien je rechtstreeks met mensen werkt.

Bekijk onze vacatures
Ontdek de voordelen van werken als persoonlijk assistent >

Een persoonlijk assistent heeft een prachtige job: je zorgt ervoor dat een persoon met een handicap zelf zijn leven in handen kan houden en zelfstandig kan blijven leven en wonen.

Het takenpakket van een persoonlijk assistent

Het takenpakket van een persoonlijk assistent is heel uitgebreid en divers en natuurlijk afhankelijk van wat je als assistent op je kan en wil nemen. Dit zijn taken die een PA of persoonlijk assistent op zich kan nemen:

  • Hulp bieden bij verplaatsingen en reizen.
  • Medicatie geven en verzorgende taken uitvoeren.
  • Dagelijks helpen bij het opstaan, slapengaan en persoonlijke hygiëne.
  • Ondersteuning bij de nachtrust: wisselen van ligging, toiletgebruik, …
  • Boodschappen doen.
  • Huishoudelijke taken zoals poetsen, koken, wassen en strijken.
  • Gezelschap en hulp bij hobby’s en ontspanning (sport, winkelen, uitgaan, ...).
  • Hulp bij financiële en administratieve taken.
  • Tolken.
  • Notities nemen op school of bij het werk.
  • Opvang, vervoeren of helpen bij huiswerk van de kinderen.
Blog

Wanneer we Brigitte Clabots ontmoeten, zien we een vrouw met veel levenslust . Wat ons opvalt, is dat ze al een lange weg heeft afgelegd. Multiple Sclerose trof haar al in 1993. In het begin kon ze dit nog combineren met haar job als verzorgende bij ouderen. Maar na verloop van tijd was dit niet meer haalbaar voor Brigitte.

Ze vroeg in 2006 een Persoonlijk AssistentieBudget aan (PAB, nu PVB), wat haar in 2012 werd toegekend.

Blog

Je hebt je sollicitatiegesprek overleefd en hebt het arbeidscontract ondertekend. En voor je het goed beseft, is het morgen reeds je eerste werkdag. Je bent superenthousiast én nerveus, want op je eerste werkdag wil je uiteraard een goeie indruk maken. Geen nood, we helpen je graag op weg met deze zes tips voor je eerste werkdag!