1. Homepage
 2. Blog
 3. waarom-kiezen-voor-een-job-als-administratief-bediende

Waarom kiezen voor een job als administratief bediende?

Competentieprofiel administratief bediende 

Voor de puntjes op de i kunnen wij op jou rekenen, want jij weet exact hoe je nauwkeurig, accuraat en precies moet werken. Daarnaast ben je flexibel, want je takenpakket is tamelijk gevarieerd, waardoor je snel moet kunnen overschakelen. 

Er wordt van je verwacht dat je proactief bent en dat je werk zelf inziet. Het is de bedoeling dat je cruciale en dringende taken al doorvoert, voor het effectief aan je gevraagd wordt. Uiteraard moet je zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig zijn, aangezien je het centrale punt bent van communicatie binnen en buiten het bedrijf. 

Je bent assertief en staat sterk in je schoenen, maar je blijft wel steeds vriendelijk naar de klanten toe. Je bent resultaatgericht ingesteld, maar kan je goed inleven in de klant zijn situatie. Hierdoor kan je probleemoplossend werken en biedt je een solide ondersteuning aan je oversten. 

Men rekent erop dat je daarnaast organisatorisch sterk bent en discipline en timemanagement onder jouw sterktes vallen. Je zou vrijwel zonder stress naar een deadline moeten kunnen toewerken. 

Administratief%20bediende

Je hebt kennis van de bekende Microsoft office pakketten (outlook, excel, word,...) en eventueel andere computerprogramma’s en softwares. Ook je talenkennis laat de wensen niet na, je kan vloeiend Nederlands, maar kennis van het Frans en Engels zijn ook mooi meegenomen. 

Eigenschappen administratief bediende 

 • Communicatief vaardig (schriftelijk en mondeling)
 • Zelfstandig en autonoom werk leveren
 • Organisatorisch sterk 
 • Orde, netheid en nauwkeurigheid
 • Stressbestendig en deadlinegericht, goede time management skills 
 • Kennis van computerprogramma's (tekstverwerking)
 • Goed werken in teamverband
 • Resultaatgericht 
 • Klantgericht

Ben jij communicatief sterk en sluit jouw karakter aan bij bovenstaande eigenschappen? Dan is een job als administratief bediende vast iets voor jou!

Opleiding en doorgroeimogelijkheden administratief bediende 

Om administratief medewerker te worden,voldoet een diploma tweede of derde graad beroepsonderwijs meestal. Meestal wordt er van de administratief bediende wel gevraagd de basiskennis van bedrijfseconomie te hebben. Er zijn ook er enkele bedrijven die hogere eisen stellen, waardoor je over een bachelordiploma moet beschikken.

Als administratief medewerker start je vaak met relatief eenvoudige taken, maar er is zeker ruimte om door te groeien. Afhankelijk van eigen motivatie, enthousiasme, capaciteiten en voorkeur kan je doorstromen naar een deelfunctie zoals boekhouding of financiële administratie. In een groot bedrijf kan je, mits het volgen van een extra opleiding, ook doorgroeien tot hoofd administratie of managementassistent. Het grote voordeel van een job als administratief medewerker is dat je relatief gemakkelijk kan overstappen naar een ander bedrijf of sector. 

Loon administratief bediende 

Het loon dat je zal krijgen als administratief bediende hangt af van de werkzaamheden die van je verwacht worden, je leeftijd en je werkervaring. Als starter, of met relatief weinig ervaring ligt je brutoloon lager dan wanneer je tussen de 3 en 5 jaar relevante ervaring hebt. Heb je reeds meerdere jaren relevante werkervaring achter de boeg, dan zal je gemiddelde brutoloon nog hoger liggen. Hoe meer ervaring je hebt, hoe hoger het gemiddelde brutoloon ligt.

Administratief bediende: job met een toekomst!

Een administratief bediende wordt vaak gezien als visitekaartje van het bedrijf, omdat het de communicatie met de buitenwereld verzorgd. Deze is dus niet snel weg te denken. Vaak wordt een administratief medewerker ook gezien als de rots waarop een bedrijf is gebouwd. 

© 2023 Agilitas - Member of Agilitas Group
Algemene voorwaarden Cookiebeleid Erkenningsnummers Homepage